Antena 3 CNN Meteo Iarna își intră din nou în drepturi! Meteorologii anunță frig și zăpadă

Iarna își intră din nou în drepturi! Meteorologii anunță frig și zăpadă

Iarna îşi va reintra în drepturi după acest weekend cu temperaturi de primăvară, anunţă meteorologii. De la începutul săptămânii viitoare vremea se va răci în toată ţara şi se vor înregistra din nou valori specifice acestei perioade din calendar.

Iarna își intră din nou în drepturi! Meteorologii anunță frig și zăpadă
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    22 Ian 2021   •   14:45

”Ne așteaptă un final de săptămână cu vreme neobișnuit de caldă, cu temperaturi de 15 grade în partea de vest a țării, temperaturi mai potrivite pentru început de martie, nicidecum pentru mijlocul lunii ianuarie. Dar, cu toate că vremea este foarte caldă, avem parte de o vreme schimbătoare în această perioadă, precipitațiile se vor înmulți în următoarele zile, își vor face apariția temporar încă de la noapte, însă mai însemnate vor fi precipitațiile spre ziua de duminică și duminică spre luni când vor cuprinde suprafețe tot mai extinse. 

Duminică vorbim tot de o vreme foarte caldă, temperaturi, în general, între 4 și 12 grade la scara întregii țări, însă, cum spuneam, precipitații pe arii tot mai extinse și intensificări ale vântului, susținute în noaptea de duminică spre luni, mai ales în vestul și sud-vestul țării, dar și la munte unde ne așteptăm ca intensitatea vântului să depășească 80 - 90 km/h, mai ales în zona de creastă. 

O vreme vântoasă și la începutul săptămânii, îndeosebi la munte, unde vor fi rafale de 90 - 100 km/h, dar și în zonele joase, cu rafale de 50-70 km/h. 

Luni, vremea se va răci într-o bună parte a țării, și doar în extremitatea de sud-est vor mai fi temperaturi de 9-10 grade, și acest proces de răcire va continua săptămâna următoare, când de la o zi la alta se va vedea că regimul termic se va apropia de cel normal pentru această perioadă. Dacă la începutul săptămânii precipitațiile vor fi mai ales sub formă de ploaie și lapoviță, vom vedea că marți, miercuri, ninsori vor fi nu doar la munte, ci și în zonele mai joase de relief. Așa că, treptat, intrăm într-un regim normal”, a declarat meteorologul ANM, Mihai Huştiu, pentru Antena 3. 

×
Subiecte în articol: frig zapada
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close