Antena 3 CNN Meteo Iarna s-a întors în România. Zăpada a pus stăpanire pe jumătatea de nord a țării

Iarna s-a întors în România. Zăpada a pus stăpanire pe jumătatea de nord a țării

Este iarnă în toată regula în jumătatea de nord a ţării. A nins din belşug în Braşov, Harghita şi Neamt. Stratul de zăpadă măsoară pe alocuri şi 10 centimetri.

Iarna s-a întors în România. Zăpada a pus stăpanire pe jumătatea de nord a țării
de Mia Lungu    |    07 Apr 2021   •   12:03

Revenirea iernii în luna aprilie nu îi bucură deloc pe oameni care abia aşteptau să scape de hainele graose, mai ales că zilele trecute părea că primăvara şi-a intrat drepturi.

Meteorologii ne promit însă că acest episod de iarnă nu va dura mai mult de două zile, iar de vineri ne vom bucură din nou de temperaturi ridicate.

A nins în centrul țării, la munte, zăpada s-a așezat în strat peste mașini, iar pe drumuri se circulă în condiții de iarnă și continuă să ningă.

Poliţistii fac apel la şoferi să circule cu atenţie, și să păstreze distanța regulamentară.

Zăpadă în Brașov

Drumarii au fost luați pe nepregătite cu acest nou val de ninsori de la munte. Pe DN1, între Ghimbav și Brașov este zăpadă frământată de mașini, nici urmă de utilaje de deszăpezire.

Șoferii sunt foarte supărați, spun că de la Sighișoara până la Brașov, DN13, au văzut un singur utilaj. Drumul spre Cheia este blocat și vor merge pe DN1, pe Valea Prahovei, vor risca să își piardă pâinea dacă nu au pe unde să treacă.

Ninge abundent în Prahova, în zona localității Cheia. La limita cu județul Brasov s-a depus un strat consistent de zăpadă, chiar și pe carosabil. Reprezentanții IJP Prahova spun ca momentan în zona nu sunt probleme cu circulația. În plus, drumarii au acționat încă de la primele ore ale dimineții s-a acționat cu material antiderapant.

Zapada mieilor peste Banatul Montan

Chiar dacă zile lui februarie si martie au fost de primăvară din cauza temperaturilor destul de mari, chiar foarte călduroase de parcă eram la sfârșit de toamnă, începutul lui aprilie, a adus o vreme rece. Tot mai rece de la o zi la alta. Numai că de câteva zile, se pare că iarna vrea să demonstreze că este la ea acasă şi încă are putere.

De astă noapte, în zona montană a Caraş Severinului, a nins cât să întindă la maxim nervii bănățenilor. Azi dimineaţă, pe Semenic erau 30 de centimetri de omăt nou depus peste ceilalți vreo 80 de până acum, iar meteorologii spun că va mai ninge şi azi şi la noapte, până sambata.

Culmea este că la Crăciun, la Reșița erau ghiocei înfloriți și 15 grade, acum sunt vreo 3 și totul este alb pe dealuri și pe munți. Mai grav este faptul că au început să înflorească pomii fructiferi iar florile au fost acoperite de omăt.

Cu toate acestea, localnicii mai în vârstă de la poalele Semenicului, nu se arată deloc miraţi de zăpadă. Ei spun că sunt obişnuiţi şi că în alţi ani, zăpada a fost chiar şi mai mare. Au fost ani când a nins şi în luna mai.

La Sibiu, copacii abia înfloriți au fost acoperiți de un strat de omăt

Iarnă în toată regulă la Sibiu într-o zi de 7 aprilie. Zăpada s-a așternut într-un  strat  care măsoară deja 7 centimetri. Deși e primăvară, iar pomii au înflorit, atmosfera din oraș te duce mai dregrabă cu gândul la apropierea sărbătorilor de iarnă. 

Zăpadă și temperaturile negative de afară i-au făcut pe oameni să înlocuiască hainele de primăvară cu gecile groase de iarnă. 

×
Subiecte în articol: iarnă ninge
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close