Antena 3 CNN Meteo Prognoza METEO, 10 martie 2021. Vremea continuă să se înrăutățească

Prognoza METEO, 10 martie 2021. Vremea continuă să se înrăutățească

Ninsori și viscol în mai multe zone din țară și în Capitală. Mai multe județe din partea de sud a țării au intrat sub atenționare cod galben de ninsori însemnate cantitativ.

Prognoza METEO, 10 martie 2021. Vremea continuă să se înrăutățească
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    10 Mar 2021   •   08:41

Pe unele șoșele, traficul este îngreunat, iar utilajele de deszăpezire au intervenit pentru a înlătura stratul de zăpadă.

Centrul Infotrafic anunță că miercuri dimineața se circulă în condiții de ninsoare pe autostrăzile București-Ploiești și București-Pitești, dar și pe drumuri naționale din mai multe județe din țară.

„Se înregistrează acum precipitații sub formă de ninsoare pe autostrăzile A1 București – Pitești, A3 București – Ploiești și pe mai multe drumuri naționale din județele Prahova, Dâmbovița, Olt, Vâlcea, Dolj, Mehedinți și Gorj”, au transmis reprezentanții Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române, potrivit Mediafax

De asemenea, în Capitală și pe unele șosele din județul Caraș-Severin se circulă în condiții de lapoviță și ninsoare, iar în județele Harghita, Neamț, Suceava și Maramureș se înregistrează ninsoare ușoară.

Pe toate aceste drumuri se intervine cu material antiderapant, neînregistrându-se în acest moment probleme deosebite.

Cod galben de ninsori însemnate cantitativ

Meteorologii au emis o atenționare cod galben de ninsori însemnate cantitativ și strat de zãpadã local consistent, valabilă de miercuri, 10 martie, ora 03:00, până joi, 11 martie, ora 06:00.

În intervalul menționat, în Oltenia şi în cea mai mare parte a Munteniei, precum şi în zona Munţilor Banatului, în Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii de Curburã, începând din a doua parte a nopţii de marţi spre miercuri (9/10 martie) şi pânã în dimineaţa zilei de joi (11 martie), temporar vor fi mai ales ninsori însemnate cantitativ (20...30 l/mp) şi se va depune strat de zãpadã, local consistent.

Informare meteorologică de precipitaţii moderate cantitativ

De asemenea, Administrația Națională de Meteorologie  a emis o informare meteorologică, fără cod, de precipitaţii moderate cantitativ predominant sub formã de ninsoare și intensificãri ale vântului, valabilă de marți, 9 martie, ora 23:00, până joi, 11 martie, ora 10:00;

În intervalul menţionat, aria precipitaţiilor moderate cantitativ va cuprinde treptat Oltenia, Muntenia, Dobrogea, sudul Banatului şi zona Carpaţilor Meridionali şi de Curburã. Vor predomina ninsorile, iar în extremitatea de sud şi în sud-est, în noaptea de marţi spre miercuri (9/10 martie) şi în prima parte a zilei de miercuri (10 martie) precipitaţiile vor fi şi sub formã de lapoviţã şi ploaie. Izolat se va forma polei sau gheţuş.

Ninsori în general slabe cantitativ se vor semnala local şi în Transilvania, Moldova şi în restul zonei montane.

Vântul va prezenta intensificãri în regiunile sudice şi sud-estice, precum şi la munte, cu viteze în general de 45...55 km/h, temporar viscolind ninsoarea şi amplificând senzaţia de frig.

Vremea va fi deosebit de rece pe parcursul zilelor de miercuri şi joi cu precãdere în regiunile sudice, unde valorile termice vor fi cu 8...10 grade mai scãzute decât mediile multianuale, iar în nopţile de miercuri spre joi (10/11 martie) şi joi spre vineri (11/12 martie) în majoritatea regiunilor.



Prognoză METEO 10 martie. Vremea în țară

Miercuri dimineață, cerul este noros şi se semnaleazã precipitaţii sub formã de ninsoare în Transilvania , sudul Moldovei ,Oltenia şi la munte, mixte în Muntenia şi sudul Banatului şi ploi în estul Dobrogei.Vântul suflã slab şi moderat, cu intensificãri izolate la munte şi în sudul litoralului. La ora 08 se înregistrau -6 grade la Huedin şi Supuru de Jos şi 5 grade la Mangalia, Constanţa şi Constanţa-dig.

Astăzi, în jumãtatea de sud a teritoriului vremea va continua sã se înrãutãţeascã şi va deveni deosebit de rece, iar precipitaţiile se vor semnala pe arii extinse. În Oltenia, în cea mai mare parte a Munteniei, precum şi în zona Munţilor Banatului, în Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii de Curburã vor fi mai ales ninsori însemnate cantitativ (20?30 l/mp) şi se va depune strat de zãpadã, local consistent. În sud-est, iar la începutul zilei în extremitatea de sud a teritoriului, precipitaţiile vor fi şi sub formã de ploaie sau lapoviţã. Ninsori în general slabe cantitativ se vor semnala local şi în sudul Banatului, Transilvania, Moldova şi în restul zonei montane. Izolat se va forma polei sau gheţuş. Vântul va prezenta intensificãri în regiunile sudice şi sud-estice, precum şi la munte, cu viteze în general de 45...55 km/h, temporar viscolind ninsoarea şi amplificând senzaţia de frig. Temperaturile maxime se vor încadra între -1 şi 7 grade, cu cele mai ridicate valori în Câmpia de Vest. Izolat vor fi condiţii de ceaţã.

Prognoză METEO 10 martie. Vremea în Capitală

La această oră, cerul este noros şi se semnaleazã precipitaţii slabe sub formã de ploaie în centrul oraşului şi ninsoare în zona preorãşeneascã. Vântul suflã slab pânã la moderat. La ora 08 se înregistrau 0 grade la toate staţiile meteorologice.

Astăzi, vremea se va înrãutãţi şi va deveni deosebit de rece. Vor fi precipitaţii însemnate cantitativ (15 l/mp) predominant sub formã de ninsoare şi se va depune strat de zãpadã cu grosimi medii estimate de 6...8 cm. Vântul va sufla moderat, cu intensificãri temporare, ce vor atinge la rafalã 45...55 km/h, viscolind ninsoarea şi amplificând senzaţia de frig. Temperatura aerului se va menţine la valori de 0...1 grad în mare parte a intervalului.

×
Subiecte în articol: vremea prognoza meteo cod galben
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close