Antena 3 CNN Actualitate Vremea se schimbă radical. Anunţul meteorologilor

Vremea se schimbă radical. Anunţul meteorologilor

Iarna se pregăteşte uşor, uşor să vină în România. În următoarele zile temperaturile vor fi destul de scăzute, iar în depresiuni am putea vorbi chiar despre ger.

Vremea se schimbă radical. Anunţul meteorologilor
Sursa foto: Pixabay
de Claudia Popovici    |    23 Noi 2020   •   23:00

În exlusivitate pentru Antena3.ro meteorologul Alina Şerban ne spune cum va fi vremea în perioada următoare.

“Vorbim de frig mai degrabă noaptea, de temperaturi negative în aproape toate regiunile treptat. Într-un mod ciudat aş putea spune, pentru că în următoarele zile vom avea parte de o advecţie caldă ( n.r mișcare a aerului dintr-o zonă în direcție orizontală sau aproape orizontală).

Însă această advecţie caldă venită pe o suprafaţă rece preexistentă va determina acel process de inversiune termică pe care l-am avut chiar şi săptămâna trecută.

Adică, nori de plafoni joşi în zonele de câmpie asociaţi cu ceaţă sau izolat cu burniţă astfel încât în zonele de câmpie cu precadere în regiunile intracarpatice temperaturile diurne nu vor fi foarte ridicate, se vor păstra chiar uşor mai scăzute decât în mod normal pentru această data şi vorbim clar de temperaturi maxime ce vor porni de la 0, 1 grad şi vor ajunge la cel mult şase, şapte grade pentru norv vestul şi centrul teritoriului.

Însă, în regiunile extracarpatice în sud şi în est în următoarele două zile ceaţa va fi prezentă în mod deosebit dimineaţa şi noaptea, peste zi vremea va deve în în general frumoasă, vom mai vedea şi soarele, astfel că temperaturile maxime vor mai atinge valori de 10, 12, 13 grade chiar aşa cum spunem în mod deosebit în zonele subcarpatice, adică în zonele mai înalte de relief la deal şi la munte vremea va fi în general frumoasă şi în încălzire.

 

Citeşte şi: ANM, prognoza METEO pentru următoarele două săptămâni. Anunțul surpriză făcut de meteorologi

 

×
Subiecte în articol: meteo Alina Şerban
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close