Antena 3 CNN Opinii Bogdan Chirieac: Câtă vreme Orban rămâne în fruntea Guvernului, orice relansare economică e sub semnul întrebării

Bogdan Chirieac: Câtă vreme Orban rămâne în fruntea Guvernului, orice relansare economică e sub semnul întrebării

Analistul politic Bogdan Chirieac a spus marţi, după ce Klaus Iohannis a lămurit că bătrânii nu vor fi carantinaţi, că preşedintele a avut un discurs bun pentru că a lămurit lumea, însă rămâne problema critică din economie.

Bogdan Chirieac: Câtă vreme Orban rămâne în fruntea Guvernului, orice relansare economică e sub semnul întrebării
Sursa foto: Hepta
de Bogdan Chirieac    |    21 Apr 2020   •   15:11

"Averea planetei se poate înjumătăţi peste noapte", este de părere analistul, iar dacă Iohannis nu a vobit şi de schimbări în guvern, cu Orban premier, orice relansare economică e îndoielnică, a apreciat Chirieac.

"Domnul preşedinte Iohannis a avut un discurs politic bun, chiar foarte bun, dacă luăm în seamă şi această precizare cu persoanele de peste 65 de ani, că milioane de oameni nu au dormit în această ţară azi-noapte, că îi ia de acasă şi îi duce în carantină.

Acum, preşedintele a venit şi a liniştit acestă lume, că e vorba de părinţii noştri sau de bunici. Era o precizare necesară.

Preşedintele a dat, prima dată, şi un orizont de timp, a spus că după 15 mai, putem relaxa măsurile. E o rază de speranţă. Nimeni nu poate să spună dacă în realitate, după 15 mai, se relexează măsurile, că nu ştim dacă vom avea o creştere a cazurilor de coronavirus.

Dar putem ajunge într-o situaţie critică cu economia. Deci, e de ales dacă să ai mai mulţi morţi de coronavirus sau mult mai multe decese provocate de starea economică, inclusiv de foamete.

Iar semnalul final, deci explozia nucleară, s-a petrecut ieri, când primeai 36 de dolari ca să cumperi barilul de petrol american. Aşa ceva e o inversare profundă a mecanismelor economice care nu va rămâne fără consecinţe. Asta înseamnă că averea planetei se poate înjumătăţi peste noapte.

Sunt convins că preşedintele Iohannis vrea să relanseze economia, dar asta se poate face numai după ce se relansează cea a Germaniei, Franţei, Marii Britanii, Italiei, adică partenerii noştri economici.

Nu l-am auzit pe preşedinte vorbind de schimbări la Orban, Cîţu, poate la doamna Alexandru. Şi câtă vreme rămâne domnul Orban în fruntea Guvernului, orice relansare economică e pusă sub semnul întrebării. Şi o să vedem peste o lună sau două luni", a spus analistul politic Bogdan Chirieac, marţi, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

Bogdan Chirieac, după discursul lui Iohannis: E de ales dacă să ai mai mulţi morţi de coronavirus sau de foame

×
Subiecte în articol: coronavirus Klaus Iohannis
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close