Antena 3 CNN Opinii Bogdan Chirieac: Susțin prelungirea stării de alertă până când se va găsi un vaccin pentru coronavirus

Bogdan Chirieac: Susțin prelungirea stării de alertă până când se va găsi un vaccin pentru coronavirus

Bogdan Chirieac a mărturisit că susține prelungirea stării de alertă în România până în momentul în care se va găsi un tratament sau un vaccin pentru coronavirus.

Bogdan Chirieac: Susțin prelungirea stării de alertă până când se va găsi un vaccin pentru coronavirus
de Bogdan Chirieac    |    11 Iun 2020   •   23:16

"Atâta vreme cât în această lume nu se va găsi un tratament pentru COVID-19 sau un vaccin, cu toții trebuie să rămânem în stare de alertă. Eu sunt de părere că virusul este nu periculos, ci extrem de periculos. Sunt milioane de infectări în acest moment și sute de mii de morți. Nu s-a întâmplat doar în China și SUA, unde ne putem imagina că sunt poate și interese politice. Decesele s-au înregistrat și în Elveția, Suedia, Norvegia, Danemarca, țări cu o democrație structurală. Au fost peste tot decese. Faptul că în România câțiva politicieni, Marcel Vela, Nelu Tătaru, au colaborat foarte bine cu profesorii, a dus la un număr de infectări mai mic și un număr de decese mai mic. Aceasta e situația, în opinia mea, bazată pe date. Eu sunt categoric pentru menținerea stării de alertă până la găsirea unui tratament sau a unui vaccin", a spus Chirieac la Antena 3.

Cu toate că susține această stare de alertă, jurnalistul a explicat că e foarte important ca oamenii să muncească în continuare ca să se stabilzeze economia.

"Etapa a doua stă în felul următor. Nu poți să ții lumea închisă în casă fiindcă vedeți că avem cea mai mare criză economică de la 1870 încoace. Una e să-i pui omului pâinea pe masă și vrând, nevrând, trebuie să deschizi fabrica, biroul, întreprinderea ca să produci, să vinzi, să pui pâine pe masă, alta e să ții stadionul deschis. Dacă până acum slujbele se țineau la biserică în curte, în grădină, eu cred că lucrul acesta trebuie menținut", a mai spus Bogdan Chirieac la Sinteza Zilei.

Bogdan Chirieac: Susțin prelungirea stării de alertă până când se va găsi un vaccin pentru coronavirus

×
Subiecte în articol: Bogdan Chirieac
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close