Antena 3 CNN Opinii Cine răspunde pentru morții de la Mineriadă. Adina Anghelescu, dezvăluiri din dosar

Cine răspunde pentru morții de la Mineriadă. Adina Anghelescu, dezvăluiri din dosar

Se împlinesc 30 de ani de la mineriada din 13-15 iunie 1990. Deși, patru oameni au murit și alte câteva sute au fost răniți, dosarul a rămas fără răspuns.

Cine răspunde pentru morții de la Mineriadă. Adina Anghelescu, dezvăluiri din dosar
Sursa foto: Foto: captură Antena 3
de Adina Anghelescu    |    13 Iun 2020   •   16:01

”În 30 de ani, dosarul a fost într-un malaxor încâlcit al Justiției, iar abia în 2017 a ajuns în instanță. Sunt trei ani de când dosarul Mineriadei se află pe masa judecătorului de Cameră Preliminară.

În urmă cu un an, judecătorul de la ÎCCJ, domnul Constantin Iepure, a decis restitutirea dosarului pentru a fi refăcut în integralitate de către Parchet, fiind declarate nule toate actele realizate în perioada în 1990-2000 și automat și actele subsecvente.

S-a stabilit ca în acest dosar comeptența e a SIIJ, atrasă fiind calitatatea aceasta a SIIJ de unul dintre inculpați, magistratul Mugurel Florescu, acesta fiind partener de revoluție a lui Ion Iliescu.

În 18 februarie 2020, SIIJ a făcut contestație la decizia judecătorului de Cameră Preliminară, iar în urmă cu 3 săptămâni s-a dat termen pentru luna septembrie 2020.

Există două variante: admiterea ei, adică reluarea procesului și finalizarea sau dosarul se va duce către SIIJ”, a spus Adina Anghelescu.

×
Subiecte în articol: Adina Anghelescu Dosarul Mineriadei
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close