Antena 3 CNN Opinii Mihai Gâdea, referitor la decizia din dosarul Țăndărei: "România se află pe primul loc în Europa la traficul de ființe umane"

Mihai Gâdea, referitor la decizia din dosarul Țăndărei: "România se află pe primul loc în Europa la traficul de ființe umane"

Curtea de Apel Târgu Mureş a menţinut, luni, hotărârea Tribunalului Harghita care i-a achitat pe inculpaţii din dosarul Ţăndărei - o reţea acuzată că trimitea copii la cerşit în Marea Britanie - ca urmare a intervenirii prescripţiei penale a faptelor. Dosarul cu 24 de inculpaţi a intrat pe rolul Curţii de Apel Târgu Mureş în luna noiembrie 2018, iar de atunci până la pronunţarea hotărârii s-au scurs 11 termene de judecată, iar decizia pronunţată luni este definitivă.

Mihai Gâdea, referitor la decizia din dosarul Țăndărei: "România se află pe primul loc în Europa la traficul de ființe umane"
Sursa foto: foto- captură Antena 3
de Mihai Gâdea    |    23 Dec 2019   •   21:56

Mihai Gâdea a comentat la "Sinteza Zilei" decizia magistraților prin care au fost achitați definitiv inculpații din dosarul Țăndărei. 

"Sunt 30 de ani de la Revoluție și se vorbește mult despre acești 30 de ani. În ultimele seri ne-am pus și mai multe întrebari despre cum ne-am dus noi existența în acești 30 de ani. Sunt lucruri care ne-au ieșit și sunt și multe pe care le considerăm a fi un eșec. 

Un eșec este că, la 30 de ani de la Revoluție, societatea românească e profund divizată. S-a cultivat ura, iar ura a fost unul dintre modurile în care societatea românească a fost condusă. 

Am avut un președinte timp de 10 ani de zile care spunea că era anti-comunist și nu era altceva decât un turnător la Securitate. Petrov, pe numele său. Cei care au descoperit aceste documente și noi am fost cei care le-am arătat opiniei publice, am arătat cam cât de grave erau faptele sale. Alegeri prezidențiale au fost furate de acest Petrov și atât de multe lucruri le putem trece în revistă. Dar întrebarea este: cum este societatea rormânescă? Are încredere în modul în care o societate trebuie să-și ducă existența? Răspunsul la această întrebare a venit azi. Vine răspunsul ca o ghiulea în piept. 

În 2010 oamenilor din tară le erau prezentate niște imagini șocante, cu copii care erau în scalavie. DIICOT, Poliția și celelalte instituții arătau cum polițiștii înarmați s-au dus la Țăndărei și au prins o rețea de trafic de ființe umane. Traficul de ființe umane e ceva îngrozitor, e una dintre cele mai mari probleme ale lumii moderne, iar România se află pe primul loc în Europa la traficul de ființe umane. 

În România au fost arestați 25, în Marea Britanie mult mai mult, 120 de persoane. Cei care au fost arestați în Marea Britanie au fost anchetați de autoritățile britanice și la această oră sunt condamnați și sunt în închisoare. Astăzi vine un mare șoc pentru România. După nouă ani de anchetă, Justiția din România ne spune că cei care erau implicați în traficul de ființe umane, de copii, au fost achitați". 

Mihai Gâdea, referitor la decizia din dosarul Țăndărei: "România se află pe primul loc în Europa la traficul de ființe umane"

×
Subiecte în articol: dosarul țăndărei
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close