Antena 3 CNN Opinii Radu Tudor: Bunicii noştri au stat în tranşee câte 10 luni, ca să apere ţara. Noi nu putem să stăm în canapea 10 săptămâni, ca să nu ne confruntăm cu mii de morţi?

Radu Tudor: Bunicii noştri au stat în tranşee câte 10 luni, ca să apere ţara. Noi nu putem să stăm în canapea 10 săptămâni, ca să nu ne confruntăm cu mii de morţi?

Analistul militar Radu Tudor a spus marţi, după noile restricţii anunţate de preşedintele Klaus Iohannis, în plină pandemie de coronavirus, că ele sunt bune, însă cam tardive. Totodată, jurnalistul a făcut un apel ca populaţia să rămână în case, mai ales vârstnicii, dând exemplul bunicilor şi străbunicilor noştri care au stat în tranşee şi câte 10 luni.

Radu Tudor: Bunicii noştri au stat în tranşee câte 10 luni, ca să apere ţara. Noi nu putem să stăm în canapea 10 săptămâni, ca să nu ne confruntăm cu mii de morţi?
Sursa foto: Antena 3
de Radu Tudor    |    24 Mar 2020   •   14:44

"Mai bine mai târziu decât niciodată, pentru că se se întâmplă în Italia şi Spania sunt lecţii de învăţat pentru noi.

Din punctul meu de vedere, trebuia ca de săptămâna trecută să fie o interdicţie ca persoanele vârstnice, de peste 60 de ani, să nu părăsească domiciliul. Ar fi trebuit un mecanism creat de primării, care să nu se ocupe de teatre şi alte prostii, ci să fie echipe care să ducă la domiciliul acestor oameni vârstnici medicamente şi alimente. Cred că aceste măsuri sunt benefice, tardive, dar mai bine mai târziu decât niciodată.

Nu înţeleg de ce nu a fost invitat azi la Cotroceni Raed Arafat, şeful DSU, şi constat că Ministerul Sănătăţii este veriga slabă, ministrul cel puţin. Mi se pare că domnul Costache e nepermis de relaxat pentru câte probleme sunt şi văd că se întâlnesc separat, pe bisericuţe, ceea ce nu e normal într-o stare de urgenţă.

Nu poate Poliţia să alerge cu pistolul după virus. Trebuie oamenii să înţeleagă că nu e niciun fel de tragedie dacă stai 10 săptămâni în casă. Ai mâncare, ai medicamente, ai televizor. Bunicii noştri au stat în tranşee câte 6-8-10 luni, ani de zile, ca să apere această ţara, iar noi nu putem să stăm în canapea, la căldură, 10 săptămâni, ca să nu ne confruntăm cu mii de morţi?

Faptul că se aplică nişte măsuri de mâine e, în sfârşit, un lucru bun, dar problemele rămân cu spitalele, cu DSP-urile", a spus Radu Tudor.

Klaus Iohannis, anunț după ședința de urgență: "Se vor introduce noi restricții. Vom folosi armata"

×
Subiecte în articol: coronavirus radu tudor Klaus Iohannis
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close