Antena 3 CNN Opinii Radu Tudor, despre reuniunea de urgență a NATO: „România nu va juca un rol marginal”

Radu Tudor, despre reuniunea de urgență a NATO: „România nu va juca un rol marginal”

Jurnalistul Radu Tudor a explicat că reuniunea de urgență a NATO, rezultată ca urmare a tensiunilor din Orientul Mijlociu, implică trei dimensiuni pentru România, oferindu-i țării noastre un rol important în procesul decizional, și nu unul marginal.

Radu Tudor, despre reuniunea de urgență a NATO: „România nu va juca un rol marginal”
Sursa foto: sursă foto: captură Antena 3
de Radu Tudor    |    05 Ian 2020   •   22:18

„Sunt trei repere de interes pentru România: ca stat membru NATO, evident trebuie să ne coordonăm mișcările cu restul aliaților. În cel de-al doilea rând, România face parte din misiunea NATO de pregătire a forțelor irakiene, încă de la înlăturarea regimul Saddam Hussein, iar trei, România prin decizia Parlamentului sprijină direct și nemijlocit Coaliția anti-ISIS. Din această perspectivă, cele trei coordonate, ne determină să credem că România nu va juca un rol marginal, ci dimpotrivă. În plus, este legendară aș spune, competența Serviciilor Române de Informații pe zona Orientului Mijloc.

„În privința bazei de la Deveselu, fiind vorba de o bază aflată sub comanda Alianței Nord-Atlantice, România nu are nimic direct în a decide sau a face pe plan național, ci trebuie pur și simplu o decizie a celor 29 de aliați în legătură cu întărirea acestei baze, a securității ei, a elementelor de care dispune de sprijin”, precizează Radu Tudor.

Radu Tudor, despre reuniunea de urgență a NATO: „România nu va juca un rol marginal”

×
Subiecte în articol: radu tudor NATO
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close