Antena 3 CNN Opinii Radu Tudor: Klaus Iohannis este cel mai mare avocat al alegerilor anticipate

Radu Tudor: Klaus Iohannis este cel mai mare avocat al alegerilor anticipate

Jurnalistul Radu Tudor consideră că președintele Klaus Iohannis este cel mai mare avocat al alegerilor anticipate, subliniind că dacă acestea au loc în luna mai sau iunie PNL se află încă „pe cai mari”, însă dacă acestea vor fi în noiembrie liberalii s-ar putea să aibă probleme.

Radu Tudor: Klaus Iohannis este cel mai mare avocat al alegerilor anticipate
de Radu Tudor    |    06 Feb 2020   •   19:56

„Președintele României de îndată a desemnat primul-ministru după căderea Guvernului ieri în Parlament și după consultările la Cotroceni cu partidele. Surpriză, sau mai degrabă nu, premierul desemnat este cel care a fost demis de Parlament și anume, Ludovic Orban.

O avalanșă de opinii, de atitudini, de semnale care vin din partea liderilor politici ne demonstrează că ceea ce a făcut în această seară Klaus Iohannis nu va reprezenta soluția rapidă pentru ieșirea din criză. Căderea unui Guvern prin moțiune de cenzură reprezintă un moment de criză politică. Dacă președintele crede că prin această nominalizare se va rezolva criza, nu aceasta este calea. Dar dacă președintele și-a propus să ducă până la capăt această criză, să o extindă până la declanșarea alegerilor anticipate, atunci a luat decizia potrivit acestei strategii: Președintele Iohannis este cel mai mare avocat al alegerilor anticipate. Realiează probabil, că doar acum PNL mai poate valorifica scorul bun pe care îl are în sondaje. Dacă se fac alegeri anticipate în mai, iunie PNL este încă pe cai mari. Dacă se fac în noiembrie s-ar putea să fie prea târziu pentru PNL. Drept pentru care, președintele în ciuda tuturor reacțiilor negative care vin din partea formațiunilor politice cu excepția PNL îl desemnează din nou pe Ludovic Orban prim-ministru. Acesta trebuie să strângă o majoritate de voturi, de cel puțin 233 de voturi pentru a fi investit. Senzația mea este că nu se dorește nici reînvestirea Guvernului Orban, nici câștigarea unei noi majorități parlamentare, ci se dorește ceea ce președintele a spus în mod repetat de când a câștigat cel de-al doilea mandat: trebuie să mergem la anticipate”, a precizat Radu Tudor.

Radu Tudor: Klaus Iohannis este cel mai mare avocat al alegerilor anticipate

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close