Antena 3 CNN Opinii Radu Tudor: Motorul planului de declanșare a anticipatelor a pornit

Radu Tudor: Motorul planului de declanșare a anticipatelor a pornit

Știrea cea mai importantă de astăzi, din punct de vedere politic, este aceea a existenței unui plan deocamdată secret pe care Iohannis și Ludovic Orban au început să-l elaboreze.

Radu Tudor: Motorul planului de declanșare a anticipatelor a pornit
de Radu Tudor    |    20 Dec 2019   •   20:35

Președintele Klaus Iohannis a avut vineri o înâlnire informală cu jurnaliștii și în timpul acesteia președintele a folosit cuvântul "scenariu": scenariu pentru anticipate.

Asta înseamnă fără niciun fel de îndoială că președintele Klaus Iohannis și Ludovic Orban pun la cale un plan pentru organizarea anticipatelor nu în februarie, nu în martie, ci probabil în iunie 2020 și să fie organizate împreună cu alegerile locale.

O chestiune destul de complicată. Nu e atât de ușor să le spui turor parlamentarilor că trebuie să plece acasă mai devreme cu șase luni de zile, unii pierzând și indemnizații, alții poate și locul în Parlament. E o provocare destul de mare, dar morișca a pornit. Motorul planului pe care îl pun la cale Iohannis și Orban a pornit deja.

Președintele Klaus Iohannis are o relație foarte bună cu premierul Ludovic Orban. Actualul prim-ministru va rămâne în funcție în continuare, din punctul său de vedere, însă va avea loc o remaniere, spun surse de la Cotroceni.

 

×
Subiecte în articol: radu tudor Klaus Iohannis
Parteneri
Surpriză în ultimul sondaj pentru Primăria Bucureşti!
x close