Antena 3 CNN Opinii Radu Tudor, de acord cu prelungirea stării de urgenţă: Prea multă lume se plimbă brambura pe străzi

Radu Tudor, de acord cu prelungirea stării de urgenţă: Prea multă lume se plimbă brambura pe străzi

Analistul militar Radu Tudor a spus marţi, după ce preşedintele Klaus Iohannis a anunţat prelungirea stării de urgenţă cu încă 30 de zile din cauza coronavirusului, că altă cale nu era şi, în plus, constată că sunt multe excepţii în ordonanţele militare, iar multă lume "se plimbă aiurea" pe străzi.

Radu Tudor, de acord cu prelungirea stării de urgenţă: Prea multă lume se plimbă brambura pe străzi
Sursa foto: Antena 3
de Radu Tudor    |    14 Apr 2020   •   15:10

În ce priveşte economia, jurnalistul a vorbit despre un cerc vicios între relansarea economiei şi gravitatea pandemiei.

"Nu exista altă cale (despre prelungirea stării de urgenţă cu încă 30 de zile - n.r.). Aseară preşedintele Franţei, Emanuel Macron, a anunţat şi el că starea de urgenţă se prelungeşte în Franţa până pe 15 mai, acesta este modelul european şi inclusiv cel american.

Eu, personal, cred că sunt prea multe excepţii în ordonanţele militare, că există încă prea multă lume care se plimbă brambura aiurea pe străzi, am văzut şi lipsa unor restricţii în privinţa pieţelor. Şi ne aşteaptă două hopuri importante: Paştele ortodocşilor şi al greco-catolicilor, apoi 1-2 mai. 

Plus că există mulţi români care îşi iau cu de la sine putere aceaste decizii de a nu respecta restricţiile impuse de autorităţi.

Singura mare problemă cu care se confruntă pe termen scurt România este cea a sufocării sistemului medical (...), iar pe termen mediu avem provocarea crizei economice. Dar este un cerc vicios şi nu putem vorbi de relansarea economiei câtă vreme nu se linişteşte pandemia în România. Aşadar, trebuie să ne concentrăm o lună sau o lună şi jumătate pe nişte măsuri mai dure.

Trebuie să vedem în ce măsură putem să relansăm economia, fără să afectăm sănătatea. Cine merge la muncă se expune unui risc foarte mare!", a spus analistul militar Radu Tudor, marţi, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, marți, prelungirea stării de urgență în România pentru încă 30 de zile, el spunând că nu există semne de încetinire a epidemiei, iar „numărul persoanelor infectate și decesele provocate cresc zilnic într-un ritm altert”.

"Pericolul nu a trecut, iar o relaxare a restricțiilor în perioada următoare (...) ar duce la o creștere vertiginoasă de noi cazuri de infectare, suprapopularea spitalelor și o presiune uriașă pe sistemul nostru sanitar. Stați acasă pentru a nu ajunge pe un pat de spital. Altfel, vom avea un val de îmbolnăviri foarte mare”, a spus Iohannis, într-o declarație de presă.

Încă 246 de noi cazuri de coronavirus au fost înregistrare în România în ultimele 24 de ore, astfel că bilanţul a ajuns în acest moment la 6.879 de cazuri de persoane infectate şi 346 de decese, arată ultima informare de marţi a Grupului de Comunicare Strategică.

Radu Tudor: Trebuie să vedem în ce măsură putem să relansăm economia, fără să afectăm sănătatea

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close