Antena 3 CNN Politică 100 de minute. A început lupta în PSD pentru conducerea interimară a partidului

100 de minute. A început lupta în PSD pentru conducerea interimară a partidului

100 de minute. A început lupta în PSD pentru conducerea interimară a partidului
Sursa foto: Foto: Agerpres
16 Iul 2015   •   18:11
La nici o zi de când Victor Ponta a renunţat la şefia partidului, au început luptele în partid. Ca de obicei, în cel mai mare partid din România se manifestă orgolii din multe părţi. 
 
De data aceasta, pe surse, sunt mai multe nume vehiculate pentru a intra în această competiţie, printre care Valeriu Zgonea şi Şerban Nicolae, dar şi candidaturi ceva mai oficiale, Rovana Plumb şi Liviu Dragnea. 
 
Subiectul alegerilor din PSD a fost dezbătut în ediţia de joi a emisiunii "100 de minute", realizată de Sandra Stoicescu, la Antena 3. 
 
Propunerea de ministru al Transporturilor din partea PSD, Mihai Fifor, a explicat că în partid lucrurile se desfăşoară exact aşa cum ar trebui. 

 
"Vedem că suntem un partid viu, în care lucrurile se desfăşoară cum ar trebui să se întâmple peste tot. Ieri în BPN s-a luat o decizie în unanimitate. Urmează să se ia o decizie, să aflăm cine îl va conduce în continuare, când se va face congresul şi aşa mai departe. Sunt multe speculaţii acum, că premierul o susţine pe doamna Plumb. E normal. Cred că miercuri se vor clarifica lucrurile. Domnul Dragnea a dat de înţeles că s-ar pregăti pentru o candidatură, nu a spus clar. În teritoriu, însă, colegii noştri aşteaptă semnalul pentru a şti ce urmează mai departe. Urmează un an extrem de important pentru noi şi vrem o direcţie clară pentru anul electoral 2016."
 
Întrebat de realizatorul emisiunii "Secvenţial", Adrian Ursu, de ce a apărut o luptă pentru şefia interimară a partidului, Fifor a explicat că situaţia este, într-adevăr, "inedită".
 
"Nici premierul şi nici domnul Dragnea nu au vorbit despre o candidatură. Este o întrebare pe care o pun colegii reporteri. Este o chestiune inedită în partidul nostru. Congresul validează preşedintele, nu îl alege. Votul e în partid."
 

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close