Antena 3 CNN Politică Alegerile de la Sectorul 1 ar putea fi anulate! Decizia care ar putea schimba total soarta localelor

Alegerile de la Sectorul 1 ar putea fi anulate! Decizia care ar putea schimba total soarta localelor

Soarta alegerilor din Sectorul 1 al Capitalei s-ar putea schimba radical iar mandatul lui Clotilde Armand ar putea fi invalidat. Judecătorii analizează astăzi cererea depusă de avocatul Gheorghe Piperea, o cerere cu privire la posibila fraudare a alegerilor din 27 septembrie.

Alegerile de la Sectorul 1 ar putea fi anulate! Decizia care ar putea schimba total soarta localelor
de Laura Dinu    |    12 Oct 2020   •   10:10

”E vorba de o intervenție în care invocăm o fraudă electorală. Astăzi nu s-a judecat pentru că judecătorul a considerat că sunt necesare foarte multe documente care să demonstreze sau, după caz, să infirme acuzațiile de fraudă electorală. 

Termenul dat de judecători este 14 octombrie 2020

S-au cerut documente de la Biroul Electoral Central și de la cel de circumscripție. De asemenea s-au cerut documente de la partidele politice competitoare în vederea acestui mandat. Este vorba despre PSD, respectiv USR PLUS”, a declarat avocatul lui Daniel Tudorache, Gheorghe Piperea. 

”Sunt indicii că platforma informatică ar fi fost clonată”

Potrivit avocatului, există o mulțime de argumentele pentru acuzația de fraudă.

”Sunt foarte multe astfel de argumente. În afară de filmulețele care tot apar ca ciupercile după ploaie pe la televizor, mă mir că nu sunt luate în considerare mai repede de cei de la Parchet, apar și niște indicii foarte puternice că platforma informatică utilizată pentru aceste alegeri în privința alegerilor de la sectorul 1 cel puțin, pare să fi fost clonată. Pare să fi fost utilizate softuri care înlocuiesc sau sunt utilizate în paralel cu cele create de cei de la STS pentru Autoritatea Electorală Permanentă. Este vorba doar de indicii, pentru asta este nevoie de o expertiză informatică. 

”Întreaga democrație din România este pusă în discuție”

Dacă judecătorul, miercuri, nu va putea să treacă la o astfel de procedură, probabil că durează foarte mult, cu siguranță cei de la Parchet trebuie să desfășoare o astfel de expertiză informatică întrucât nu vorbim doar de un mandat al unui primar oarecare din țară, este vorba despre întregul proces electoral. Adică dacă poți să clonezi astfel de softuri care ar trebui să fie atât de sigure încât să fie impenetrabile, pentru că de asta am utilizat un serviciu secret militarizat, înseamnă că tot procesul electoral poate fi pus în pericol și atunci întreaga democrație în România este pusă în discuție”, a adăugat Gheorghe Piperea.  

×
Subiecte în articol: Sector 1
Parteneri
Sondaj pentru Primăria Capitalei. Candidaţii care pierd voturi
x close