Antena 3 CNN Politică Anca Dragu, preşedintele Senatului: ''Nu mai avem încredere în premierul Cîţu''

Anca Dragu, preşedintele Senatului: ''Nu mai avem încredere în premierul Cîţu''

Preşedintele Senatului, Anca Dragu, a afirmat miercuri, în exclusivitate la Antena 3, că atât ea, cât şi colegii săi de la USR PLUS, nu mai au încredere în premierul Cîţu, după ce acesta a decis să îl demită din funcţie pe ministrul Vlad Voiculescu.

Anca Dragu, preşedintele Senatului: ''Nu mai avem încredere în premierul Cîţu''
Sursa foto: gov.ro/Anca Dragu Facebook
de Georgiana Adam    |    14 Apr 2021   •   17:55

Este cutremur în coaliţia de guvernare. Scandalul a fost detonat de premierul Cîţu, care l-a demis azi pe ministrul Sănătăţii.

Deşi Vlad Voiculescu nu a avut nici până la această oră o reacţie, mai multe mişcări au venit de la cei din USR. Dan Barna a anunţat că USR PLUS nu îl mai susţine pe Cîţu premier, anunţ care zguduie din temelii coaliţia. 

Antena 3: Informaţia pe care noi o avem, informaţie din interiorul USR PLUS este că ar dori ca Ludovic Orban să se întoarcă în poziţia de premier. Confirmaţi această informaţie?

Anca Dragu: ''Eu aș putea să spun, că noi credem în această coaliție și noi credem că actuala coaliție este singura care poate să implementeze programul de guvernare și care poate să implementeze reformele de care România are nevoie''

Antrena 3: Îl susțineți pe Ludovic Orban să se întoarcă? USR PLUS ar fi de acord cu reîntoarcerea lui Ludovic Orban în poziția de premier?

Anca Dragu: ''Nu îl mai susţinem pe premierul Florin Cîţu pentru ceea ce s-a întâmplat astăzi''

Anca Dragu: ''Noi ceea ce am spus în acest moment este că, nu îl mai susţinem pe premierul Florin Cîţu pentru ceea ce s-a întâmplat astăzi, şi nu mai avem încredere în domnia sa ca premier''.

Antena 3: Orice altă variantă poate fi discutată şi acceptată de USR PLUS.

Anca Drafu: ''Trebuie să avem o discuţie la nivelul coaliţiei''.

Antena 3: Dacă PNL decide să nu renunţe la sprjinul pentru Florin Cîţu, USR PLUS va ieşi de la guvernare?

Anca Dragu: Nu se pune problema așa. Insist asupra faptului că noi credem în dialog în interiorul coaliție și în această coaliție. Vrem să găsim o soluție. Ar fi fost foarte bine ca soluția să fi venit înainte de demiterea ministrului Voiculescu.  

Antena 3 Care ar fi soluția, pentru că în momentul de față, pozițiile sunt extrem de clare. Ludovic Orban spune că nu renunță la Florin Cîțu. Dumneavoastră împreună cu colegii dumneavostră susțineți că nu îl mai vreți pe Florin Cîțu în poziția de premier.

Anca Dragu: ''Eu aș vrea să ne aștezăm la masă în acest moment și să revenim la dialog. Este singura soluție prin care această problemă se poate debloca''.

Antena 3: Cu ce mandat vă duceţi la Palatul Cotroceni, doamna Dragu? Ce îi veți spune președintelului Klaus Iohannis?

Anca Dragu: ''Mandatul este foarte clar, acela că, demiterea unilaterală a unui ministru din Guvernul Cîțu, ar fi trebuit să fie discutată. Nu mai avem încredere în premierul Cîțu'', a răspuns preşedintele Senatului.

Anca Dragu îi ia apărarea lui Vlad Voiculescu

De asemenea, Anca Dragu sare în apărarea ministrului Sănătăţii şi spune într-o postare pe Facebook, că ''Vlad Voiculescu și-a asumat un parcurs pe care puțini l-ar fi putut ține în frâu''.

''Nu poți face o reformă peste noapte și nu poți face o reformă în 4 luni într-un sistem profund îmbolnăvit de corupție timp de 30 de ani.

În ultimii ani acest minister a fost condus de oameni urmăriți penal sau de oameni care au fost obiectul jocurilor politice pentru câteva luni ca mai apoi să fie schimbați.

Vlad Voiculescu și-a asumat un parcurs pe care puțini l-ar fi putut ține în frâu. A început lupta împotriva corupției înrădăcinate în sistem.

Am fost și voi fi tot timpul adepta proiectelor asumate pe termen lung susținute prin consultare și muncă în echipă. Nu ne putem clătina în fața presiunilor sistemului și nu ne putem clătina în fața jocurilor politice.

Interesul tuturor este ca Ministerul Sănătății să poată livra cele mai bune soluții pentru grija românilor în plină pandemie. Instabilitatea în interiorul acestei instituții nu face decât să se răsfrângă ca un domino asupra tuturor cetățenilor'', a scris Anca Dragu, miercuri, pe pagina sa de Facebook. 

Nu poți face o reformă peste noapte și nu poți face o reformă în 4 luni într-un sistem profund îmbolnăvit de corupție...

Posted by Anca Dragu on Wednesday, 14 April 2021

Citiți și: Dan Barna: "Florin Cîţu nu mai are susţinerea USR-PLUS"

 

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close