Antena 3 CNN Politică Antonella Lerca, primul candidat transgender din România, și-a trasat temele de campanie. Ce spun oamenii

Antonella Lerca, primul candidat transgender din România, și-a trasat temele de campanie. Ce spun oamenii

Antonella Lerca, în vârstă de 30 de ani, activistă în domeniul drepturilor omului, este prima femeie transgender, de etnie romă, care candidează pentru o funcție publică, la alegerile locale din România.

Antonella Lerca, primul candidat transgender din România, și-a trasat temele de campanie. Ce spun oamenii
Sursa foto: Facebook
01 Aug 2020   •   17:15

Antonella Lerca își dorește să obținuă un post în Consiliul Local al Sectorului 2. ”Temele sunt de interes, nu genul”, a spus Antonella, într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Antena 3.

Am decis că era momentul să intervin în locurile unde se iau decizii pentru societate și atunci am zis după experiența de peste 10 ani în drepturile omului să candidez la Consiliul Local”.

Antonella Lerca, primul candidat transgender din România

Întrebată dacă nu îi e teamă de prejudecățile societății,  Antonella Lerca a declarat că se simte pregătită. ”Experiența mea de peste 10 ani a fost ca un fel de antrenament pentru această candidatură. Nu îmi este frică, iar oamenii răspund pozitiv. Chiar pot să spun că nu interesează identitatea și îi interesează temele de companie”.

Antonella Lerca, primul candidat transgender din România

Prima candidată transgender, de etnie romă, la alegerile locale: ”Nu pot schimba lumea, dar pot schimba Sectorul 2”

Potrivit primului candidat transgender din România, foarte mulți oameni au fost interesați de cât mai multe spații verzi, de grijă asupra bunurilor din sector și altele.

Nu am sprijin momentan. Doar oamenii care sunt alături de mine și îmi sprijină temele de campanie.

Vreau să fac un azil pentru bătrâni, program de școală după școală, un sector mai verde și toaletare publică responsabilă. Nu o să pot schimba lumea, dar pot schimba Sectorul 2”, a precizat ea.

Antonella și-a lansat luni, 22 iulie, campania de strângere de semnături.

Am planuri pentru un Sector 2 mai curat, îmi doresc să plafonez chiriile, să ajut comunitățile vulnerabile, să militez pentru drepturile și siguranța femeilor”, afirmă Antonella Lerca.

×
Subiecte în articol: Antonella Lerca transgender
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close