Antena 3 CNN Politică Au principii "tari" ca trestia! Aleşii au VOTAT o lege propusă de Udrea, pe care o respinseseră cu vehemenţă când erau în Opoziţie

Au principii "tari" ca trestia! Aleşii au VOTAT o lege propusă de Udrea, pe care o respinseseră cu vehemenţă când erau în Opoziţie

Au principii "tari" ca trestia! Aleşii au VOTAT o lege propusă de Udrea, pe care o respinseseră cu vehemenţă când erau în Opoziţie
de O.P.    |    12 Iul 2013   •   06:27

Una spun în opoziţie, alta fac la putere. Aleşii noştri îşi schimbă opiniile şi votul de la un mandat la altul, fără să le pese că se contrazic. Parlamentarii USL, spre exemplu, au votat înainte de vacanţă, o lege a Elenei Udrea pe care în urmă cu un an o atacaseră la Curtea Constituţionalã. Acum li se pare că legea este bună.

Deputaţii USL au trecut prin Camera decizionalã legea publicităţii stradale, act normativ pentru care Elena Udrea s-a bãtut cu înverşunare pe când conducea Ministerul Turismului.

N-a avut sorţi de izbândã pentru că PSD şi PNL, aflate în opoziţie la acea vreme, au contestat legea la Curtea Constituţionalã. Judecătorii au întors-o la Parlament, unde s-a fãcut o singurã modificare: data la care devin aplicabile noile norme. Cu toate acestea, aleşilor USL li se pare acum cã legea e mult mai bunã.


Deputaţii din opoziţie au fost surprinşi de votul colegilor din USL.

Confuzie sau nu, votul pentru legea Udrea nu este primul la care aleşii noştri se răzgândesc. Zeci de iniţiative ale parlamentarilor USL au fost respinse sau închise în sertar în această sesiune, pentru că s-au dovedit nefezabile, sau Guvernul nu are bani pentru aplicarea lor.

Legea Udrea permite amplasarea bannerelor publicitare doar cu aprobarea Inspectoratului de Stat în Construcţii, instituţie pe care şi-o trecuse în subordinea ministerului său.

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close