Antena 3 CNN Politică Partidul Liberal din Republica Moldova se aliază cu AUR pentru alegerile anticipate

Partidul Liberal din Republica Moldova se aliază cu AUR pentru alegerile anticipate

Partidul Liberal din Republica Moldova s-a unit cu Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) pentru alegerile anticipate din 11 iulie, după ce alte două formațiuni politice au decis să treacă de partea AUR.

Partidul Liberal din Republica Moldova se aliază cu AUR pentru alegerile anticipate
Sursa foto: Facebook/Dan Chirtoacă
de Adelina Miron    |    18 Mai 2021   •   00:07

Partidul Liberal din Republica Moldova, condus de fostul primar al Chișinăului, Dorin Chirtoacă, a anunțat că se aliază cu Alianța pentru Uniunea Românilor, după ce Uniunea Salvați Basarabia (USB) și Partidul Popular Românesc (PPR) s-au alăturat deja partidului. 

„Am decis să participăm pe lista AUR pentru ca împreună să spargem gheața dezbinării. Vom prezenta lista candidaților și vom pune la dispoziție toate sediile și resursele necesare pentru campania electorală”, a spus Dorin Chirtoacă, președintele Partidului Liberal.

Rezultatul bun obținut de AUR la parlamentare i-a convins pe liberalii din Moldova să facă front comun cu formațiunea.

„Am decis ca noi, cei din Partidul Liberal, să facem front comun cu Alianţa pentru Unirea Românilor, care a obţinut un rezultat excepţional în cadrul alegerilor parlamentare din România. Necesitatea opţiunii unioniste în buletinul de vot este absolut necesară. Ajunge cât am mizat pe votul util.

Păstrându-ne identitatea liberală, noi, membrii Partidului Liberal am decis să participăm la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie prin alăturare la proiectul AUR. Unirea este obiectivul fundamental pe care-l avem de înfăptuit. Sunt sigur că unirea o vom face sub flamura AUR”, a declarat Dorin Chirtoacă.

Preşedintele moldovean al Alianţei pentru Unirea Românilor,  Vlad Bileţchi, susține că nevoia de coalizare în jurul aceluiași ideal” este cea care motivează unirea celor trei partide într-un proiect comun.

„Cel mai important lucru pe care-l putem face acum este să dăm dovadă de unitate în jurul aceluiaşi ideal. Alianţa pentru Unirea Românilor nu este un proiect la Bucureşti şi altul la Chişinău, ci este un proiect pan-românesc, care nu recunoaşte hotarul nedrept de pe Prut.

Noi nu ne propunem să participăm la alegeri de dragul participării, dar suntem ferm convinşi că prin unitatea noastră, a tuturor celor care pledează pentru această cauză naţională, putem obţine un rezultat de cel puţin 10% în acest timp foarte scurt. Fac apel repetat către liderul PUN, Octavian Ţîcu, pentru ca toate forţele unioniste să fie împreună”, a afirmat Vlad Bileţchi.

×
Subiecte în articol: aur Republica Moldova alegeri
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close