Antena 3 CNN Politică AUR cere demisia lui Dan Barna. George Simion: E timpul să-și asume faptele

AUR cere demisia lui Dan Barna. George Simion: E timpul să-și asume faptele

Liderul AUR, George Simion, cere demisia vicepremierului Dan Barna, după ce firmele sale care au derulat proiecte cu bani europeni sunt cercetate de procurorii DNA.

AUR cere demisia lui Dan Barna. George Simion: E timpul să-și asume faptele
de Gabriel Dano    |    11 Mai 2021   •   17:12

"Credem că este un act de normalitate într-o Românie normală a președintelui Iohannis. Nu doar fără penali în funcții publice, ci și o Românie fără hoție. Vrem ca USR-PLUS să dea dovadă de responsabilitate și să își asume, să arate că nu au fost simple slogane de campanie și să-l vedem pe Dan Barna cum își asumă faptele săvârșite înainte de 2016 - furt din fondurile europene.

Este cercetat, cei de la DLAF sesizează DNA. Vrem reacții, vrem să trecem de episoadele de răfuieli politice în care a fost folosită justiția. Vrem să vedem dacă Dan Barna își asumă ceea în campaniile electorale spunea", a declarat George Simion, într-o intervenție în emisiunea Decisiv, de la Antena 3.

Dosarul care vizează firmele lui Dan Barna a fost trimis de la Departamentul de Luptă Antifraudă la Direcţia Naţională Anticorupţie pentru indicii legate de săvârşirea unor fapte penale.

În acest caz, patru persoane sunt cercetate penal.

"În urma solicitării dumneavoastră, formulată în temeiul dispoziţiilor Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, cu modificările şi completările ulterioare, înregistrată la Departamentul pentru lupta antifraudă - DLAF cu numărul 977/11.05.2021, vă aducem la cunoștință următoarele:

DLAF: Sunt indicii despre posibila săvârșire a unor fapte penale

1. Departamentul pentru lupta antifraudă – DLAF - a finalizat acțiunile de control privind modul în care au fost implementate proiectele finanțate din Fondul Social European (FSE) prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Axa prioritară 6 - „Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul major de intervenție 6.1 -  „Dezvoltarea economiei sociale”: „Punți comunitare” (POSDRU/168/6.1/S/146256, cod SMIS 56760), „SES-am Deschide-te!” (POSDRU168/6.1/S/144808, cod SMIS 56699), „Incluziune socială și pe piața muncii prin întreprinderi sociale” (POSDRU/84/6.1/S/53560, cod SMIS 21583), beneficiar unitatea administrativ-teritorială Județul Alba, prin Consiliul Județean Alba.

2. În urma verificărilor efectuate în cazul proiectelor „Punți Comunitare” (cod SMIS 56760) și „SES-am deschide-te!” (cod SMIS 56699) au rezultat indicii privind posibila săvârșire a unor fapte de natură penală motiv pentru care, Departamentul pentru lupta antifraudă – DLAF a procedat, la data de 05.05.2021, la întocmirea actelor de sesizare. Întreaga documentație se află în procedură de transmitere către Direcția Națională Anticorupție – Secția de Combatere a Infracțiunilor Asimilate Infracțiunilor de Corupție.
Patru persoane, vizate de DLAF pentru posibile fapte penale

Constatările vizează 4 persoane care, la data faptei, dețineau calitățile de expert cu atribuții de recrutare respectiv, manageri ai structurilor de economie socială (entități înființate în cadrul proiectelor).

Departamentul pentru lupta antifraudă va putea oferi mai multe informații numai după finalizarea cercetărilor de către organele judiciare", se arată în răspunsul DLAF trimis către Antena 3.

Dan Barna: Mă voi retrage, dacă va fi începută o urmărire penală

Până în acest Liderul USR-PLUS, Dan Barna, a spus, marţi, că nu a ptimit nicio informație oficială de la DLAF privind implicarea sa în vreo notă de constatare care să fie trimisă la DNA.

Declaraţia sa vine după ce după ce DLAF a precizat că este în curs de investigare proiectul în care este implicată firma sa de consultanță.

"Nu am comis nicio faptă penală, nu am fost chemat la DNA.

Mă voi retrage dacă va fi începută o urmărire penală.

Sunt dispus la orice este necesar, principiile "fără penali în funcţii publice" e un crez cu care am venit în politică.

Am solicitat şi la DLAF o notă de constatare", a declarat, marţi, Dan Barna, după apariţia acestor informaţii în spaţiul public.

 

 

×
Subiecte în articol: Dan Barna George Simion
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close