Antena 3 CNN Politică Ludovic Orban confirmă că Traian Berbeceanu va fi noul prefect al Capitalei

Ludovic Orban confirmă că Traian Berbeceanu va fi noul prefect al Capitalei

Premierul Ludovic Orban a confirmat, marţi, că a decis demiterea prefectului Gheorghe Cojanu şi numirea fostului poliţist Traian Berbeceanu în această funcţie.

Ludovic Orban confirmă că Traian Berbeceanu va fi noul prefect al Capitalei
de Adrian Iclozan    |    20 Oct 2020   •   17:20

Acum, numirea lui Berbeceanu (foto) urmează să fie oficializată prin Hotărâre de Guvern, după cum a precizat Orban:

"O să dăm declaraţii la momentul potrivit, prefectul este numit prin Hotărâre de Guvern, nu prin decizia premierului. Nu infirm ştirea care a apărut.

(Jurnalist: Adică Traian Berbeceanu urmează să ocupe această funcţie?)

-Da."

Berbeceanu, care din vara acestui an este şeful de cabinet al ministrului de Interne Marcel Vela, a fost angajat, marţi, la grupul deputaţilor PNL.

Această mişcare este necesară pentru ca Berbeceanu să capte statutul de funcţionar public, pentru a putea ocupa, conform legii, funcţia de prefect.

Decizia numirii lui Berbeceanu ar urma să fie luată săptămâna aceasta, în viitoaea şedinţă de Guvern.

Prefectul Gheorghe Cojanu şi-a semnat, practic, sentinţa şi a pus punct carierei sale în funcţia de prefect după o serie uluitoare de gafe: a anunţat că şi-a luat concediu de odihnă în toiul pandemiei, a declarat ziariştilor că nu cunoaşte datele referitoare la situaţia pandemică din Bucureşti, la ore bune de la publicarea cifrelor, pentru că se afla, duminică, "la cumpărături".

Punctul culminant al gafelor avut loc luni, când Comitetul municipal pentru Situaţii de Urgenţă, prezidat de prefect, a emis o listă de restricţii asupra căreia a revenit ulterior, din cauza unei "erori materiale" în baza căreia urmau să fie închise, fără temei legal, creşele şi afterschool-urile.

Prefectul încă în funcţie şi-a încheiat seara de luni fugind de ziarişti, fără să facă nicio declaraţie.

×
Subiecte în articol: Berbeceanu prefect
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close