Antena 3 CNN Politică Capitala are buget! PNL şi USR-PLUS au îngropat temporar scandalul şi au votat noul proiect propus de Nicuşor Dan

Capitala are buget! PNL şi USR-PLUS au îngropat temporar scandalul şi au votat noul proiect propus de Nicuşor Dan

Bugetul Capitalei a fost adoptat, vineri, după ce PNL şi USR-PLUS au reuşit să se înţeleagă pe acest subiect.

Capitala are buget! PNL şi USR-PLUS au îngropat temporar scandalul şi au votat noul proiect propus de Nicuşor Dan
Sursa foto: Hepta
de Vasile Marcu    |    07 Mai 2021   •   18:56

34 de consilieri au votat pentru, 5 împotrivă şi 15 s-au abţinut. 

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat, de vineri dimineața, că au fost convenite o serie de ajustări la proiectul prezentat anterior.

"Sigur, nu e un buget perfect, dar e pasul necesar și corect pentru a începe investițiile în Capitală și pentru a elimina datoriile și problemele din perioada Firea-PSD.

Vom lucra împreună în continuare, inclusiv în perspectiva rectificării din a doua parte a anului, pentru a îmbunătăți abordarea în chestiunile bugetare", a scris primarul pe Facebook.

Viceprimar PLUS: Varianta nouă, mai aproape de realitate cu vreun miliard

La rândul său, viceprimarul USR PLUS Horia Tomescu a anunțat că varianta de buget rezultată este "cu 1 miliard mai aproape de realitate".

PNL şi USR-PLUS vor discuta săptămâna viitoare termenii unui nou parteneriat în cadrul Consiliului General al Municipiului București.

În data de 28 aprilie, bugetul Capitalei a fost respins cu 17 voturi "pentru", 22 "împotrivă" și 14 abțineri, după ce consilierii USR PLUS i-au cerut primarului general Nicușor Dan să retragă proiectul pentru că nu a fost dezbătut, iar veniturile prognozate nu ar fi realiste.

Scandal înainte de votul pe buget

Vineri, ședința a fost precedată de un scandal în care protagoniști au fost Aurelian Bădulescu (PSD) şi președintele de şedinţă Sorin Purcărea (PNL).

Bădulescu a cerut explicații pentru înjumătățirea alocației persoanelor cu handicap iar Purcărea a replicat că nu e rolul său să dea explicații.

"Nu-mi mai zice mie că m-am liniștit sau nu. Dacă-ți iau asta din repertoar, altceva mai știi? Răspunde-mi punctual. Așa sunt eu, mai efervescent... Ce, vrei să fiu tăntălău ca dumneata?!”, a revenit Bădulescu.

În contrapartidă, președintele de ședință a cerut să i se taie microfonul consilierului PSD.

×
Subiecte în articol: bugetul capitalei
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close