Antena 3 CNN Politică Campania pentru prezidențiale, scuza pentru chiul în Parlament. Când se întorc aleșii la muncă

Campania pentru prezidențiale, scuza pentru chiul în Parlament. Când se întorc aleșii la muncă

Campania pentru prezidențiale, scuza pentru chiul în Parlament. Când se întorc aleșii la muncă
20 Noi 2019   •   09:35

Campania pentru prezidenţiale a fost un prilej bun pentru parlamentari să lipsească de la muncă luna aceasta. De mai bine de trei saptămâni activitatea în Parlament este îngheţată, iar pe masa aleşilor aşteaptă zeci de proiecte cu o importanţă majoră. Alegerea primarilor în două tururi, codurile penale, ordonanţa 114, legea lobbyului, sunt doar câteva dintre proiectele importante care îşi aşteaptă parcursul parlamentar şi care au rămas fără un răspuns concret.

Parlamentul trebuie să îşi reia activitatea după alegerile prezidenţiale.

Pentru a-şi justifica munca din parlament, pe site-ul Camerei Deputaţilor şi pe cel al Senatului a fost trecut program în teritoiu pentru demnitari.

Beneficiile de care se bucură aleşii ating, în fiecare lună, o sumă exorbitantă. Parlamentul decontează din bani publici, pentru cazare, transport şi telefonie mobilă peste 470.000 de euro, conform datelor făcute publice pe siteul Camerei Deputaţilor. Sumele pentru deplasări, diurnă şi birouri parlamentare sunt decontate separat. Doar pentru diurnă, Parlamentul a cheltuit într-o singură lună peste 200.000 de euro. Alte sute de mii de euro s-au dus pe deplasări externe.

De luni ar trebui ca Parlamentul să revină la program normal de muncă, adică două sau trei zile pe săptămână.

 

×
Subiecte în articol: parlament
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close