Antena 3 CNN Politică Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor: "În 2021, vor fi gata 90 de km de autostrada și drum expres"

Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor: "În 2021, vor fi gata 90 de km de autostrada și drum expres"

Cătălin Drulă a vorbit în exclusivitate, la Antena 3, despre proiectele din cadrul Ministerului Transporturilor.

Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor: "În 2021, vor fi gata 90 de km de autostrada și drum expres"
06 Mai 2021   •   15:22

"A 0 Sud ar trebui să fie gata în 2023, conform termenelor contractelor. Sunt semnate cele trei contracte, pentru trei loturi, pe două dintre ele deja se lucrează. (...) Pe lotul trei vor începe lucrările în iunie și ar trebui să fie gata în 2023.

Pe Nord se poate semna contractul pe locul doi, între Corbeanca și DN 1 și Afumați. Aici, termenul ar fi 2024", a declarat ministrul Transporturilor.

Ministrul Transporturilor a fost întrebat câți kilometri de autostrada vor fi gata în 2021:

"Aproximativ 90 de kilometri de autostrada și drum expres ar putea fi gata în 2021 (...) Prin PNRR vom avea autostrăzi moderne", a mai explicat el.

1.400 de angajați ar urma să fie concediați la CFR Marfă

"Nu e un lucru fericit, dar e parte din eficientizarea acestei companii. Așa este planul de restructurare în momentul de față.

CFR Marfă are o datorie uriașă (...) au de da 3,8 miliarde de lei, noi am făcut un plan prin care să demonstrăm că returnăm acest ajutor de stat, dar și că continuă să existe un operator de transport marfă, de stat (...) CFR Marfă avea mulți angajați, problema este că nu avea de unde să le plătești salariile și atunci este acest plan de eficientizare din care să iasă o companie cu dimensiune de 50% - 60% față de cota de piață a CFR Marfă", a precizat ministrul Drulă, la Antena 3.

Restructurări la TAROM

"Cred că au plecat în jur de 300 - 400, erau 1.700 și vor ajunge la 1.000 de persoane, până la finalul anului", a precizat ministrul.

×
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close