Antena 3 CNN Politică Ce salarii astronomice sunt la Curtea de Conturi. Trei parlamentari PSD pleacă la această instituţie

Ce salarii astronomice sunt la Curtea de Conturi. Trei parlamentari PSD pleacă la această instituţie

Parlamentul votează marţi numirea unor parlamentari la conducerea Curții de Conturi. Niculae Bădălău, președintele PSD Giurgiu, va părăsi fotoliul de senator pentru funcția de vicepreședinte al Curții de Conturi. Nu a fost o alegere grea, salariul fiind de peste 23.000 de lei, adică aproape dublu faţă de indemnizaţia de parlamentar. 

Ce salarii astronomice sunt la Curtea de Conturi. Trei parlamentari PSD pleacă la această instituţie
Sursa foto: Hepta
de Denisa Nedelcu    |    30 Iun 2020   •   15:25

Plenul reunit al Parlamentului va vota numirea unor parlamentari în conducerea Curții de Conturi. Parlamentar din 2004, Niculae Bădălău, președintele PSD Giurgiu, va pleca din funcţia de senator pentru a merge în funcția de vicepreședinte al Curții de Conturi pe un salariu de 23.300 de lei, aproape dublu faţă de indemnizaţia de parlamentar. 

Deși nu este un apropiat al conducerii PSD, Marcel Ciolacu îl susține să preia această funcție, reușind astfel să evite posibilitatea intrării lui Niculae Bădălău într-o tabără adversă care ar putea să-l susțină pe Eugen Teodorovici drept contracandidat al lui Marcel Ciolacu la șefia PSD. 

Mandatul la Curtea de Conturi este de nouă ani, Bădălau putând însă să se răzgândească până în noiembrie, atunci când va prelua efectiv mandatul. Tot PSD mai trimite alți doi deputați la Curtea de Conturi. Sorin Lazăr, deputat PSD de Buzău, din fieful lui Marcel Ciolacu, și Ion Călin, deputat PSD de Dolj, organizație condusă de Claudiu Manda și Olguţa Vasilescu. 

De ce şi-a trimis PSD oamenii la Curtea de Conturi

Și PNL va trimite un om la Curtea de Conturi, pe Claudia Boghicevici. Ei vor merge în funcții de consilieri la Curtea de Conturi, pe un salariu de peste 22.000 de lei. 

Tot astăzi, Parlamentul va vota și pentru mai multe numiri la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD). PSD a trimis mai mulţi parlamentari în instituții bănoase în ultima perioadă. Motivul este legat de scorul pe care îl anticipează PSD, mult mai mic decât în 2016, atunci când a obținut 46 %. 

La alegerile din această iarnă, PSD speră la un scor de 30%, obținând, astfel, mult mai puţine mandate. Prin urmare, pentru mai mulți aleși s-au găsit locuri în alte instituții ale statului român.

Ce lefuri sunt la Curtea de Conturi 

Vicepreşedinte Curtea de Conturi – Niculae Bădălău - 23.300 lei
Consilier Curtea de Conturi – Sorin Lazăr – 22.590 lei
Consilier Curtea de Conturi – Ion Călin – 22.590 lei

×
Subiecte în articol: Curtea de Conturi salarii Niculae Badalau
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close