Antena 3 CNN Politică Ciolacu propune comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare: Riscul de expunere la COVID ar fi mult mai mic

Ciolacu propune comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare: Riscul de expunere la COVID ar fi mult mai mic

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu intervine în scandalul momentului şi propune comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare, spunând că acest lucru este pentru siguranţa populaţiei.

Ciolacu propune comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare: Riscul de expunere la COVID ar fi mult mai mic
de Milena Niță    |    06 Sep 2020   •   10:02

"Eu cred că, dacă s-ar comasa alegerile, riscul de expunere al populaţiei ar fi mult mai mic", a declarat şeful PSD, Marcel Ciolacu, sâmbătă, aflat în vizită în judeţul Botoşani.

Alegerilor locale au fost stabilite prin lege în Parlament pentru 27 septembrie, iar guvernul a decis în urmă cu câteva zile, ca data de 6 decembrie să fie data alegerilor parlamentare.

Locale - în septembrie, parlamentare - în decembrie

Joi, Guvernul a decis ca dala alegerilor parlamentare să fie 6 decembrie, a anunțat la finalul ședinței de Guvern purtătorul de cuvânt Ionel Dancă.

"Normal ar trebui să fie o discuţie provocată de către Guvern, nu de către Parlament, cu Parlamentul, transparent, fără nicio problemă, să vedem ce e mai bine pentru români, nu pentru PNL sau pentru preşedinte, cum vrea să îşi formeze viitorul guvern", a afirmat Ciolacu.

Ciolacu susţine că alegerile locale pot fi "îngheţate"

Politicianul susţine că alegerile locale pot fi "îngheţate", pe motiv că stabilirea datei de 27 septembrie s-a făcut atunci când situaţia era "sub control", iar acum "avem cea mai mare mortalitate".

Ciolacu propune comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare

"Se poate, pentru că nu s-a împărţit niciun buletin de vot, nici nu s-au dat la tipărit. Rămân aceiaşi candidaţi. Se îngheaţă de unde este şi se reia din acelaşi loc altă dată. Stabilirea datei a fost făcută când lucrurile erau sub control. Între timp, mă uit şi eu, avem cea mai mare mortalitate, ATI-ul este blocat, nu se ştie ce se întâmplă cu şcolile. Mult prea mult au întins lucrurile, nu iau hotărâri, se feresc, joacă numai în logica electorală şi ne vine nota de plată la toţi", a adăugat preşedintele PSD.

Scenariu neaşteptat pentru alegerile locale. PSD: Dacă se amână şcoala, amânăm şi scrutinul

Cu numai o zi în urmă, PSD a cerut amânarea alegerilor locale, în cazul în care guvernul Orban decide să amâne redeschiderea anului şcolar, a anunţat liderul social-democrat.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat, sâmbătă, că dacă anul şcolar nu va începe la termen şi va fi amânat până la începutul lui octombrie, atunci formaţiunea pe care o conduce va solicita şi amânarea alegerilor.

"Dacă nu putem deschide școlile, atunci de ce facem alegeri?! Înseamnă că e o situație delicată, înseamnă că pandemia s-a accentuat. Nu mai accept dubla măsură și voi provoca o discuție serioasă", a declarat, sâmbătă, Marcel Ciolacu, aflat în vizită la Suceava.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close