Antena 3 CNN Politică Consultări la Cotroceni pentru numirea unui nou premier. Ponta: Nu m-am dat înapoi

Consultări la Cotroceni pentru numirea unui nou premier. Ponta: Nu m-am dat înapoi

Klaus Iohannis a discutat la Palatul Cotroceni, consultările cu delegaţia Pro Europa în vederea desemnării unui candidat pentru funcţia de prim-ministru, după ce a acceptat depunerea mandatului de premier desemnat de către liderul liberalilor, Ludovic Orban.

Consultări la Cotroceni pentru numirea unui nou premier. Ponta: Nu m-am dat înapoi
Sursa foto: sursă foto: presidency.ro
26 Feb 2020   •   19:27

"Ne-am propus să fim echipa cea mai tânără la negocieri, nu ştiu dacă am reuşit. M-au propus colegii mei și eu nu m-am dat înapoi. Suntem dispuși de mâine să discutăm cu persoana nominalizată", a spus liderul Pro România, Victor Ponta, în debutul negocierilor.

Update: ALDE a discutat cu președintele Iohannis, la Cotroceni în vederea numirii unui nou premier. Tăriceanu susține că soluția e un premier independent.

”Am revenit asupra propunerii pe care am făcut-o și data trecută referitoare la ieșirea din impas. E clar că nu se poate configura o majoritate. Soluția e un premier independent, care sa conducă până la alegerile la temmen. Nu mai putem să-i acordam încrederea lui Orban. Nu susținem un guvern PNL, al lui Orban pentru că am interzis racolarea de parlamentari, angajament încălcat”, a zis Tăriceanu.

Update: Klaus Iohannis a discutat cu delegaţia PMP în vederea desemnării unui candidat pentru funcţia de prim-ministru, după ce a acceptat depunerea mandatului de premier desemnat de către liderul liberalilor, Ludovic Orban.

”Pentru că ne aflăm într-o criză politică avem responsabilitatea să avem soluții. Am venit cu propunerea Cristian Diaconescu. Când vorbim de Diaconescu:stabilitatea și predictibilitatea sunt cele mai importante.

Ne aflam într-o situație foarte complicată. Cred că toate partidele care au dat jos guvernul PSD se pot așeza la masa și discuta despre un guvern. Crizele politice sunt soluționate de oamenii politici”, a zis Eugen Tomac.

Update: Klaus Iohannis a discutat cu delegaţia UDMR în vederea desemnării unui candidat pentru funcţia de prim-ministru, după ce a acceptat depunerea mandatului de premier desemnat de către liderul liberalilor, Ludovic Orban

”Nu susținem ideea unui guvern tehnocrat. Alegerile anticipate nu pot fi organizate în aceste condiții. De aceea despre anticipate nici nu am vorbit cu Iohannis.

Nu am avansat un nume pentru că ne-am obișnuit ca președintele să fie ”interesat” de părerea noastră, dar are deja o nominalizare. Un guvern de coaliție ar avea șanse mai mari să meargă pana la alegerile din toamnă”, a spus Kelemen Hunor.

Update: Delegația USR a ieșit de la consultările cu Klaus Iohannis despre viitorul premier. 

”Este nevoie de o colaborare onestă și consistentă mai largă. USR și-a exprimat disponibilitatea de a participa la guvernare. Vorbim de o participare asumată, cu miniștri, care presupune ca premierul desemnat să aibă ca obiectiv OUG pentru alegerea primarilor în două tururi.” a afirmat Dan Barna, după consultările cu Klaus Iohannis.

Dacă se constituie o majoritate, USR vrea să facă parte din guvernare, dar niciodată alături de PSD. Dacian Cioloș a fost propunerea USR de premier.” a subliniat liderul USR. 

Update: Reprezentanții USR au ajuns la colsultări, la Palatul Cotroceni. Dan Barna îl va propune premier pe Dacian Cioloș

Update: Discuțiile între Iohannis și social-democrați au luat sfârșit.

Știrea inițială: La Palatul Cotroceni au început consultările dintre Klaus Iohannis şi partidele politice pentru desemnarea unui nou premier. 

Primii chemaţi la discuţii au fost liberalii, care au anunţat deja că nu vor face o propunere de premier, ci vor avea încredere în alegerea pe care o face președintele Iohannis. 

Ludovic Orban a făcut primele declarații după consultările cu președintele Klaus Iohannis despre numirea premierului. 

”Așteptăm decizia președintelui. PNL va susține decizia Președintelui. Avem încredere în președintele României. Există un parteneriat pentru România și avem convingerea că va lua decizia corectă, pe care noi o vom susține. Vom acționa în linia și spiritul Constituției și vom încerca să strângem o majoritate” a spus Ludovic Orban, după consultările PNL cu președintele Klaus Iohannis, de la Palatul Cotroceni. 

Nici social democraţii nu vor propune un premier. PSD susţine însă varianta unui premier independent, a anunţat secretarul general al partidului social democrat, Paul Stănescu. 

×
Subiecte în articol: PNL premier cotroceni Klaus Iohannis
Parteneri
Tzancă Uraganu, Florin Salam şi multă poliţie la priveghiul de la Iasi
x close