Antena 3 CNN Politică Dan Barna: "M-am oferit să mediez între Nicuşor Dan şi USR. Nu m-a solicitat nimeni"

Dan Barna: "M-am oferit să mediez între Nicuşor Dan şi USR. Nu m-a solicitat nimeni"

Co-preşedintele USR-PLUS, Dan Barna, a dat asigurări, miercuri, că bugetul Primăriei Generale va fi adoptat în următoarele zile, după ce se va ajunge, prin negocieri, la un acord între liberali şi formaţiunea sa.

Dan Barna: "M-am oferit să mediez între Nicuşor Dan şi USR. Nu m-a solicitat nimeni"
de Adrian Iclozan    |    28 Apr 2021   •   18:42

Cu siguranță, Capitala nu rămâne fără buget. Colegii mei au comunicat care sunt aspectele asupra cărora continuă discuțiile. Realizarea unui buget se face prin acordul parților interesate.

Avertismentul lui Barna: Nicio forțare nu determină un rezultat

Ce s-a întâmplat arată că nicio forțare dintr-o parte sau alta nu generează un rezultat. Cu cât ne vom așeza mai repede la masa dialogului, cu atât va fi mai simplu", a spus Barna.

El a arătat că sunt şi alte municipii al căror buget nu a fost adoptat.

"Nici Bacăul nu are buget, sunt mai multe localități unde încă se constituie majorități, se discută pentru realizarea bugetului...Realizarea unui buget trebuie să se bazeze pe un acord între cei ce susțin primarul, în cazul fiecărui oraș în parte.

N-am nicio îndoială că vom avea buget.

Dan Barna: Bugetul Capitalei, adoptat la a doua sau la a treia strigare

Duminică am avut o discuție şi cu Nicușor Dan, am discutat şi cu colegii mei. Le-am spus că sunt dispus să mediez dacă vor ajunge în situația care să necesite o mediere.

Nu m-a solicitat nimeni între timp. Înțeleg că discuțiile continuă. Dacă va fi nevoie. mă voi implica în medierea unui asemenea deme4rs.

La prima strigare nu s-a găsit consensul. La a doua sau la a treia strigare se va găsi consensul.

În zilele următoare se va ajunge la o formulă de buget. E foarte important să existe un acord pentru ca bugetul să fie susținut și se va întâmpla lucrul acesta", a estimat Barna.

Gabriela Firea: "USR-PLUS a trântit bugetul Capitalei pentru că nu a primit controlul spitalelor din Bucureşti"

Fostul primar general al Capitalei, Gabriela Firea, spune că adevărata miză a noului scandal politic între PNL şi USR-PLUS o reprezintă controlul spitalelor din București aflate în subordinea Primăriei Generale.

Consilierii USR-PLUS nu au votat, miercuri, bugetul prezentat de primarul Nicuşor Dan, invocând faptul că veniturile propuse nu ar fi realiste.

Potrivit Gabrielei Firea, ce vor însă, cu adevărat, cei de la USR-PLUS este controlul discreționar asupra spitalelor, prin intermediul viceprimarului USR-PLUS, apropiat al fostului ministru PLUS, Vlad Voiculescu.

"Consecințele sunt grave şi vor fi şi vor fi resimțite şi după posibila votare a bugetului la o proximă ședință, în care ne putem aștepta ca partenerii de Coaliție de la USR-PLUS să voteze acest buget, în urma negocierilor şi a obținerii semnăturii unice pentru spitale - că, de fapt, asta îşi doresc (...)

Bugetul a picat pentru că, cu o singură excepție, reprezentanții USR s-au abținut, însă ei au avut un interes meschin. Pe ei nu i-a interesat ce investiții se fac, ei vor să dispună, prin semnătură, de toate spitalele.

Asta înseamnă ca viceprimarul USR-PLUS să poată să dea afară, fără nicio analiză, orice manager de spital, pentru a-l putea înlocui pe criterii politice. Mai înseamnă să poată să dispună anumite achiziții.

Lucrurile acestea au fost începute dar ei (USR-PLUS) vor să aibă această putere şi în mod oficial. Lunile trecute, viceprimarul USR-PLUS (Vlad Tomescu, n.r.) nu a făcut altceva decât să îi cheme la el în birou pe reprezentanții spitalelor, manageri, directori medicali, şi să-i amenințe, să-i determine să plece, că sunt acolo de 20 de ani, că sunt perimați şi trebuie să vină alții", a argumentat Firea într-o intervenție la Antena 3.

×
Subiecte în articol: Dan Barna buget București
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close