Antena 3 CNN Politică Dan Barna îi răspunde lui Florin Cîțu după ce i s-au cerut explicații în scandalul cifrelor măsluite: Am fost informat ieri

Dan Barna îi răspunde lui Florin Cîțu după ce i s-au cerut explicații în scandalul cifrelor măsluite: Am fost informat ieri

Dan Barna îi răspunde lui Cîţu pe Facebook. Într-o postare de acum câteva minute, vicepremierul spune că a fost informat ieri despre - citez - "posibile inadvertenţe" în cifrele deceselor de covid. Mai mult, susţine că i-a transmis deja o informare premierul pe acest subiect.

Dan Barna îi răspunde lui Florin Cîțu după ce i s-au cerut explicații în scandalul cifrelor măsluite: Am fost informat ieri
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    16 Apr 2021   •   16:17

"Am fost informat ieri, 15 aprilie, de echipa de la Ministerul Sănătății că verifică posibile inadvertențe în modul de raportare a persoanelor decedate de COVID-19 în cele două baze de date folosite de autorități.", a scris liderul USR pe Facebook.

"Am solicitat imediat secretarulului de stat să facă o notă de informare premierului Florin Cîțu, cu stadiul situației, pentru a putea decide măsurile pe care le va considera necesare în calitate de ministru interimar al Sănătății.

Nota a fost transmisă conform nr. de înregistrare la cabinetul premierului ieri, 15 aprilie, la ora 11:05.

Ulterior, în cadrul ședinței de Guvern de ieri i-am transmis premierului ca am fost informat că este o situație în analiză la Ministerul Sănătății legată de metodologia privind înregistrarea deceselor de COVID-19 și că am cerut să-i fie trimisă și că a primit o notă pe acest subiect.

Premierul, ca ministru interimar al Sănătății, mi-a comunicat că va analiza aceste informații.", a mai precizat Dan Barna în postare.

Florin Cîțu, despre scandalul cifrelor măsluite: Îi cer public lui Dan Barna să spună dacă știa despre această situație

”Cum ar fi să comentez declarațiile celor din opoziție în fiecare zi? Nu aș avea timp. Avem de trecut țara prin pandemie. Lucruri foarte importante de făcut. Opinii personale nu comentez dar aș vrea să îi asigur pe români că guvernarea este solidă, coaliția funcționează, ieri a fost un prim pas important, am avut o ședință de Guvern în care lucrurile au mers foarte bine.

Lucrurile merg foarte bine și acesta este mesajul important pentru români. Guvernul funcționează bine și pe lângă că spun eu acest lucru, se vede în cifre”, a declarat premierul. 

Cu privire la declarația ministrului demis, că ar exista diferențe între decesele raportate și decesele reale, premierul a declarat că Dan Barna va trebui să vină cu o explicație. 

”Aici lucrurile sunt foarte importante și trebuie clarificate. Eu îi cer public vicepremierului Dan Barna, care este coordonatorul Ministerului Sănătății, să ne spună dacă știa despre aceste lucruri și ce măsuri a dispus. Și ce ar trebui să prezinte în ședința de Guvern”, a declarat Cîțu. 

La fel își dorește premierul și în cazul acuzațiilor lui Vlad Voiculescu cu privire la faptul că fiecare accident din sistemul sanitar a fost manipulat politic. 

”Mai avem pentru vicepremierul Barna încă un raport de prezentat. Îi cer public să prezinte în ședința de guvern și public dacă avea cunoștință de aceste acuzații și cu soluții a venit. Și aici sunt foarte serios. Dacă avea cunoștințe de aceste acuzații și nu le-a prezentat public și ce soluții a dispus. Eu vă spun public că în nicio ședință de Guvern, până acum, nu a fost prezentată  o notă de informare în care să fie prezentate aceste acuzații. Pentru că eu aș fi luat măsuri!”, a adăugat premierul. 

Vlad Voiculescu a afirmat, vineri, că ”există diferențe fundamentale între numerele reale și cele raportate”.

×
Subiecte în articol: Dan Barna Florin Cîțu cifre măsluite
Parteneri
ANAT propune taxe noi pentru turiști
x close