Antena 3 CNN Politică Dan Constantin: Audierea lui Klemm este o veste foarte bună. SUA acordă un interes special relaţiei cu România

Dan Constantin: Audierea lui Klemm este o veste foarte bună. SUA acordă un interes special relaţiei cu România

Dan Constantin: Audierea lui Klemm este o veste foarte bună. SUA acordă un interes special relaţiei cu România
Sursa foto: Foto: VideoNews
16 Iul 2015   •   18:23
Comitetul pentru relaţii externe a Senatului SUA a programat, la data de 21 iulie, audierea lui Hans G. Klemm, nominalizat de preşedintele Obama pentru funcţia de ambasador la Bucureşti.
 
Există şanse mari ca senatorii să dea aviz pozitiv nominalizării, întrucât Klemm provine din rândul diplomaţilor.
 
Preşedintele american, Barack Obama, l-a nominalizat, pe 24 martie, pe Hans G. Klemm în funcţia de ambasador în România, conform unui comunicat al Casei Albe.
 
Subiectul a fost dezbătut în ediţia de joi a emisiunii "100 de minute", realizată de Alessandra Stoicescu. 
 
Dan Constantin, senior editor la Jurnalul Naţional, publicaţia care a prezentat această informaţie, a explicat că aceasta este o veste foarte bună pentru relaţia României cu SUA.
 
"Este o veste foarte bună în relaţia României cu SUA, pentru că acest post de ambasador este liber de o bună perioadă de timp, o perioadă în care au apărut mutaţii importante pe scena politică românească şi pentru care ar fi fost nevoie de autoritatea unui ambasador deplin cu reprezentare la Bucureşti. În această dimineaţă, pe site-ul Senatului, a apărut această informaţie. Urmăresc cu mare atenţie acest subiect pentru că eram curios când va reuşi SEnatul să accepte nominalizarea făcută de Obama încă din primăvară, pentru că aici este o situaţie complicată între Congres şi administraţie. Faptul că intră la nominalizări în 21 iulie, împreună cu viitorii ambasadori din Estonia şi Polonia relevă că SUA acordă o atenţie specială pentru statele din estul Europei."
 

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close