Antena 3 CNN Politică Daniel Ionașcu, președinte executiv PPU-sl: Decizia CCR ne face să credem că România are o șansă. A fost un act de aroganță a clasei politice

Daniel Ionașcu, președinte executiv PPU-sl: Decizia CCR ne face să credem că România are o șansă. A fost un act de aroganță a clasei politice

Daniel Ionașcu, președintele executiv al Partidului Puterii Umaniste (social-liberal) a reacționat după ce Curtea Constituțională a admis sesizarea privind existența unui conflict de natură constituțională între Parlament și președintele Klaus Iohannis.

Daniel Ionașcu, președinte executiv PPU-sl: Decizia CCR ne face să credem că România are o șansă. A fost un act de aroganță a clasei politice
24 Feb 2020   •   16:20

Decizia CCR înseamnă că Ludovic Orban nu poate fi propus din nou pentru a forma Guvernul, după ce a fost demis prin moțiune de cenzură, decât dacă va prezenta garanția că poate forma o nouă majoritate parlamentară.

”Decizia CCR ne face să credem că România are o șansă de asanare din punct de vedere al moralei politice. A fost un act de o aroganță al clasei politice care a arătat că interesele fundamentale ale unor oameni, de grup, de partid, pot merge până la a duce România în colaps. Întrebarea este cine plătește această degringoladă politică, în condițiile în care această luptă neconstituțională duce la pierderi în buzunarul fiecăruia dintre români? O clasă politică responsabilă, cu omul potrivit la locul potrivit, cu o justiție dreaptă, competentă, neservilă, poate scoate România din colaps. Cred că este nevoie să tragem și la răspundere pe cei care au greșit. Poate exista o coaliție națională în care există forțe, bunăoară Partidul Puterii Umaniste (social-liberal) poate fi o alternativă solidă la reconstruirea României. Să pui mai presus interesele cetățenilor pentru o societate morală, demnă, care respectă Constituția și legile țării”, a afirmat Daniel Ionașcu.

Acesta a vorbit și despre cealaltă temă importantă a liberalilor, a alegerilor anticipate, considerând că nu va fi abandonată, deși este limpede că nu ar fi ceva în interesul românilor.

”Din toate apariții la televizor ale PNL, ale celor care susțineau alegeri anticipate, se va spune un sigur lucru, că nu se va renunța la acest lucru. Ar fi o maximă greșeală, acum când avem nevoie de un președinte al tuturor românilor. Ne-a bătut la ușă și textul Constituției, i-a păsat cuiva? Cel care va veni în locul domnului Orban va face același lucru sau va face ceva în interesul românilor? Nu mă interesează că este aceeași Mărie cu altă pălărie. Mă interesează ca mie, dumneavoastră, nouă tuturor să ne fie mai bine”, a subliniat Daniel Ionașcu.

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close