Antena 3 CNN Politică Deputatul care vorbeşte româna "experimentat", 1 minut/an, propus pentru un nou mandat eligibil

Deputatul care vorbeşte româna "experimentat", 1 minut/an, propus pentru un nou mandat eligibil

Pe listele partidelor pentru alegerile din 6 decembrie s-au strecurat specilaişti de top în lingvistică. De exemplu, liberalii îl au pe lista PNL Alba pe Vasile Răcuci care declară public că vorbeşte limba română la un nivel "experimentat".

Deputatul care vorbeşte româna "experimentat", 1 minut/an, propus pentru un nou mandat eligibil
Sursa foto: Agerpres
de Narcis Popescu    |    31 Oct 2020   •   11:00

Experienţa nu a căpătat-o însă în Parlament, unde s-a odihnit pe scaun în ultimii patru ani, iar la tribună nu a stat decât cinci minute.

Vasile Răcuci, deputat PNL de Alba care vorbeşte limba maternă, româna, "experimentat", este vicelider al grupului PNL de la Camera Deputaţilor.

Vasile Răcuci a vorbit 4,56 minute în plen, în patru ani de mandat

Potrivit calculelor făcute de colegii de la Politikix, Răcuci a vorbit în cei patru ani de mandat 4,56 minute de la tribuna plenului.

Surprinzător, în CV şi-a trecut că vorbeşte limba maternă, adică, româna, la nivel experimentat. În 2013 s-a reapucat de şcoală şi s-a înscris la Facultatea de Silvicultură a Universităţii din Craiova. În 2016, ajunge de pe listele PNL Alba în Parlamentul ţării unde a vorbit, în medie, cam un minut pe an.

Cine este parlamentarul care vorbeşte limba română "experimentat"

Răcuci (PNL): "Mai multe chestii erau care nu le-am stăpânit"

"Deci a fost la început, nici nu ştiam cum se procedează. Mai multe chestii erau care nu le-am stăpânit", a replicat deputatul PNL de Alba, Vasile Răcuci.

Din declaraţia de avere, aflăm că acesta deţine cinci autoturisme, semn că ar mânui poate mai bine volanul decât cuvintele de la tribuna plenului.

Totuşi, el candidează acum la scrutinul din decembrie, pentru un nou mandat eligibil. De această dată pentru Senat, semn că activitatea sa în cei patru ani de mandat a fost apreciată de conducerea partidului.
 

×
Subiecte în articol: Politikix Vasile Răcuci
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close