Antena 3 CNN Politică Contul de Youtube al Senatului, în pericol din cauza clipurilor cu Diana Șoșoacă

Contul de Youtube al Senatului, în pericol din cauza clipurilor cu Diana Șoșoacă

Un clip de pe canalul de Youtube al Senatului României, în care Şoşoacă se pronunţa împotriva măştii, a fost şters iar furnizorul de servicii media a avertizat că în caz de recidivă contul instituţiei parlamentare va fi suspendat.

Contul de Youtube al Senatului, în pericol din cauza clipurilor cu Diana Șoșoacă
Sursa foto: hepta
de Narcis Popescu    |    22 Apr 2021   •   13:19

Tocmai fronda Dianei Șoșoacă faţă de mască şi faţă regulile anti-pandemice, în general, a constituit motivul pentru care clipul a fost șters iar Senatul României a fost avertizat.

Exclusă din AUR în luna februarie, Șoșoacă a continuat seria declarațiilor şi a prezențelor publice controversate, provocând, recent, un scandal imens la ușa Comisiei Juridice care avea pe agendă tocmai sancționarea ei.

Discursul anti-mască propagat de Şoşocă loveşte în canalul de youtube al Senatului

Pe data de 13 aprilie, Diana Șoșoacă a chemat Poliția, pe motiv că ar fi fost lovită cu ușa de un angajat al Parlamentului, în tentativa acestuia de a o împiedica să intre la şedinţa Comisiei Juridice.

Şoşoacă a intrat, până la urmă, deschizând uşa cu forţa, dar senatorii prezenți au preferat să iasă. Senatoarea s-a contrat cu şefa Comisiei, Iuliana Scântei, care i-a atras atenţia că nu poartă o mască în conformitate cu normele în vigoare.

"Arătaţi-mi în legea 55 articolul care spune cum trebuie să arate o mască. Spune că trebuie să acopere gura şi nasul. A mea acoperă gura şi nasul. Plus că eu am adeverinţă care mă exceptează de la purtatul măştii. Mă lăsaţi să intru sau nu?", a replicat Şoşoacă.

Ea purta o bandă transparentă de plexiglas şi a refuzat masca oferită de un angajat al Senatului.

"Nu, eu nu port porcăria aia. Nu spune în legea 55 cum trebuie să arate o mască. Masca trebuie să acopere nasul şi gura, a mea acoperă nasul şi gura. Nu mă interesează opinia dvs., doamna Scântei", a mai spus senatoarea. 

Ulterior scandalului, membrii Comisiei au decis ca Șoșoacă să fie sancționată gradual, mai întâi cu avertisment, urmând ca sancțiunile să ajungă până la îndepărtarea din ședințele de plen.

×
Subiecte în articol: Diana Şoşoacă YouTube
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close