Antena 3 CNN Politică Din capitolul "Politica made in România". Aleşii îşi vor putea cumpăra maşini pe BANII statului

Din capitolul "Politica made in România". Aleşii îşi vor putea cumpăra maşini pe BANII statului

Din capitolul "Politica made in România". Aleşii îşi vor putea cumpăra maşini pe BANII statului
de O.P.    |    18 Iul 2013   •   05:48

Senatorii şi deputaţii îşi vor putea cumpăra maşini personale pe banii statului! Ca să facă economie, conducerea Parlamentului a decis să nu le mai dea aleşilor autoturismele instituţiei. În schimb, aceştia vor primi în fiecare lună o mie de lei.

Suficient cât să-şi plătească rata la o maşină bună. Nici nu-i de mirare că parlamentarii stau la coadă să dea înapoi maşinile uzate.

Deputatul Sorin Ştirbu a dat înapoi maşina de la Camera Deputaţilor. De luna viitoare va primi, în schimbul ei, bani. Ca el au procedat, deja, peste o sută de parlamentari, doar în ultimele zile.

Deşi nu vor să recunoască, parlamentarii şi-au făcut, deja, calculele. Mai au trei ani şi jumătate din mandat. Dacă în fiecare lună, din cele 42 dau o rată de o mie de lei, la final ar putea să plece acasă, cu un Logan care să aibă şi ceva dotări. Pentru maşinile vechi, Parlamentul plătea peste un milion şi jumătate de lei, doar pe reparaţii. Acum, costurile se reduc la jumătate.

Cei din conducerea Camerei Deputaţilor i-au convins doar pe parlamentarii de rând să renunţe la maşinile de serviciu. Pentru cei cu funcţii de conducere, în schimb, s-au găsit bani pentru maşini noi. Cincizeci de maşini de teren vor intra, cât de curând, în garajul Parlamentului.

În schimb, de la anul, Camera Deputaţilor va plăti o rată anuală de aproape 2 milioane de lei.

×
Subiecte în articol: politicieni
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close