Antena 3 CNN Politică Dragnea îşi impune regulile în PSD: Şefia Guvernului şi a partidului în aceeaşi mână a fost o greşeală

Dragnea îşi impune regulile în PSD: Şefia Guvernului şi a partidului în aceeaşi mână a fost o greşeală

Dragnea îşi impune regulile în PSD: Şefia Guvernului şi a partidului în aceeaşi mână a fost o greşeală
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    30 Iul 2015   •   14:21

Liviu Dragnea vrea să schimbe din temelii PSD. Preşedintele interimar al partidului îşi doreşte ca PSD să fie mult mai prezent în domeniul on-line, să realizeze o platformă în care tinerii îşi pot spune părerea despre proiectele lor, dar şi să coopteze intelectuali.

De asemenea, vrea să îi oblige pe miniştrii PSD să vorbească, în apariţiile publice, numai despre proiectele din minister, şi nu pe alte teme.

Dragnea spunea în urmă cu o zi că a fost o greşeală ca şefia PSD şi cea a Guvernului să fie concentrate într-o singură mână. 

 
"Pe fondul situaţiei medicale a lui (Victor Ponta - n.r.) şi pe fondul presiunilor permanente la care era supus, cred că a ajuns la concluzia că nu poate gestiona amândouă funcţiile. Oricum, şi funcţia de preşedinte PSD şi funcţia de prim-ministru într-o singură mână este foarte mult şi cred că de aici înainte în PSD nu trebuie să mai facem aşa ceva, pentru că greutatea este foarte, responsabilitatea este foarte mare", a spus liderul interimar al PSD, care a subliniat că este foarte greu ca un singur om să fie şi un lider de partid eficient, dar şi un premier bun, în acelaşi timp. 
 
Liderul interimar al PSD a adăugat că, în această perioadă, relaţia firească de colaborare dintre PSD şi Guvern s-a transformat "într-o relaţie oarecare de subordonare", iar PSD risca să nu mai aibă viaţă de partid.
 
"Noi n-am mai făcut o activitate politică serioasă, ci s-a făcut mai mult marketing guvernamental, dar partidul a avut de suferit. S-a simţit nevoia ca partidul să fie resuscitat", a spus Dragnea, care a atras atenţia că PSD se află acum într-un "moment de răscruce". În opinia lui Dragnea, separarea funcţiei de preşedinte de partid de cea de premier va aduce "avantaje", atât lui Victor Ponta, cât şi PSD.
 
Pe de altă parte, preşedintele interimar al PSD a spus că speră ca Victor Ponta să rămână premier până la alegerile din 2016, acest lucru fiind benefic pentru partid. 

×
Subiecte în articol: Liviu Dragnea Victor Ponta
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close