Antena 3 CNN Politică Deputat USR, atac dur la președintele Iohannis în scandalul Dosarului 10 august: "Este direct responsabil și acționează în cel mai pur stil PSD-ist!"

Deputat USR, atac dur la președintele Iohannis în scandalul Dosarului 10 august: "Este direct responsabil și acționează în cel mai pur stil PSD-ist!"

Președintele Iohannis este cel care a numit-o pe Elena Giorgiana Hosu în fruntea DIICOT și este responsabil direct de 'trântirea' Dosarului 10 august.

Deputat USR, atac dur la președintele Iohannis în scandalul Dosarului 10 august: "Este direct responsabil și acționează în cel mai pur stil PSD-ist!"
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    04 Mar 2021   •   17:39

Afirmația aparține deputatului USR Emanuel Ungureanu, care îl mai acuză pe președinte că acționează "pervers, în cel mai pur stil PSD-ist".

”Rușinos! Schamlos (în limba germană). Președintele Iohannis care a numit-o pe Elena Giorgiana Hosu în fruntea DIICOT este responsabil direct din punct de vedere moral și politic de 'trântirea' Dosarului 10 august.

Pervers, în stil pesedist, domnul Iohannis îl roagă pe actualul ministru al Justiției să lămurească povestea clasării dosarului 10 august”, a scris deputatul Ungureanu pe pagina de Facebook.

Ungureanu a comentat că Iohannis "mai bine mergea la ski zilele acestea".

Rușinos!Schamlos(în limba germană) Președintele Iohannis care a numit-o pe Elena Giorgiana Hosu în fruntea DIICOT este...

Publicată de Emanuel Ungureanu pe Joi, 4 martie 2021

Reacția deputatului USR vine după ce Iohannis i-a cerut ministrului Justiției, Stelian Ion (USR), să explice public de urgență cum s-a ajuns în situația ca dosarul vizând evenimentele din 10 august 2018 să fie clasat.

Nu este singura reacție vocală din partea USRPLUS pe care a provocat-o luarea de poziție a președintelui în cel mai recent scandal legat Dosarului 10 august.

Klaus Iohannis, acuzat de ipocrizie de un eurodeputat PLUS

Europarlamentarul PLUS Ramona Strugariu îl atacă pe șeful statului după ce acesta a cerut ministrului Justiției să explice public, de urgență, cum s-a ajuns în situația ca dosarul vizând evenimentele din 10 august 2018 să fie clasat.

"Cu toată simpatia pentru preşedintele Iohannis, pot să întreb:

1. Ce poate face Ministrul Justiției peste o decizie definitivă a instanței?

2. De ce nu a cerut activ soluții înainte de această decizie definitivă, în orice fel, inclusiv cu ideea constituirii unei comisii parlamentare de anchetă, până acum? Poate concluziile acelei comisii ar fi ajutat, la rândul lor, să se facă lumină. Dacă ține atât de mult la adevăr, nu era firesc să-l căutăm în ultimii ani cu toate mijloacele de care dispunem?

3. Pot să-l mai întreb de ce a numit un procuror şef DIICOT care nu a avut aviz favorabil CSM şi care a îngropat, cu grijă şi multă incompetență, dosarul 10 august? Între altele, soțul doamnei procuror şef era vizat în dosar (...)

Mult populism, multă ipocrizie, puține răspunsuri, domnule preşedinte. Ăsta nu se numeşte drag de adevăr”, a scris Strugariu pe pagina sa de Facebook.

Președintele Iohannis cere explicații, de urgenţă, în Dosarul 10 august

"Solicit ministrului Justiției să explice public de urgență cum s-a ajuns în situația ca dosarul vizând evenimentele din 10 august 2018 să fie clasat.

Românii au tot dreptul să știe cine sunt cei vinovați de actele de violență împotriva manifestanților pașnici.

Lucrurile nu se pot încheia aici și de aceea am cerut ministrului Justiției și ministrului de Interne să găsească soluțiile pentru ca adevărul în legătură cu 10 august să fie aflat, iar cei responsabili să răspundă”, a anunțat Klaus Iohannis.

Tribunalul Bucureşti a respins cererea DIICOT de redeschidere a Dosarului 10 august.

 

×
Subiecte în articol: Emanuel Ungureanu Klaus Iohannis
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close