Antena 3 CNN Politică Firea îi dă replica lui Tăriceanu, în scandalul licitației tramvaielor pentru București: „Să își ia colaboratori mai buni”

Firea îi dă replica lui Tăriceanu, în scandalul licitației tramvaielor pentru București: „Să își ia colaboratori mai buni”

Firea îi dă replica lui Tăriceanu, în scandalul licitației tramvaielor pentru București: „Să își ia colaboratori mai buni”
Sursa foto: Foto: Gabriela Firea/ Facebook
08 Dec 2019   •   11:36

Gabriela Firea a declarat, într-o intervenție telefonică la Antena 3, că totul este ”legal și transparent” la licitaţia de achiziţionare a unor tramvaie pentru București, arătând că acuzațiile lansate în spațiul public, cu privire la acest subiect, de liderul ALDE sunt ”de neînțeles”.

”Este de neînțeles cum mai mulți politicieni fac declarații pe o licitație aflată în curs. Tot ce s-a întâmplat a fost legal și transparent. Toate aceste lucruri sunt incorecte. Postarea lui Tăriceanu are foarte multe inexactități. Nu știu de unde își ia informațiile, de unde se inspiră, nu știu cine îl consiliază. Nu știu de unde știe că doar 6 membri ai comisiei de validare  din totalul de 13 au votat pentru, pentru că nu este adevărat. Companiile despre care vorbește domnul Tăriceanu au câștigat licitații în țări europene.”, a spus Gabriela Firea, la Antena 3.

Citește și: Gabriela Firea îl desființează pe Orban: Nu a evoluat absolut deloc de când era viceprimarul Capitalei. Cu băutură și mandolină nu rezolvă nimic!

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, îi solicită primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, să asigure o procedură transparentă pentru licitaţia de achiziţionare a unor tramvaie, amintind că cele fabricate la Arad circulă şi în Cluj-Napoca, Arad şi Oradea.

"Noi nu i-am cerut să intervină în licitaţii, ci să se asigure că procedura este transparentă şi nu dirijată către compania turcească. Să se asigure că în caietul de sarcini nu sunt incluse prevederi menite din start să elimine sau să defavorizeze compania românească. Cred că nu trebuie să se repeadă să aprobe un raport de licitaţie validat de doar 6 membri ai comisiei din totalul de 13! Legea îi permite să ceară reanalizarea ofertelor fără să fie acuzată că intervine în licitaţie! Îi reamintesc dnei primar general că tramvaiele fabricate la Arad circulă şi în Cluj-Napoca, Arad şi Oradea şi nu văd de ce ele nu ar fi bune şi pentru Bucureşti", a scris Tăriceanu pe Facebook.

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close