Antena 3 CNN Politică Florin Cîțu, condiție pentru susținerea Ioanei Mihăilă la șefia de la Sănătate: Voiculescu, nicio funcție în minister

Florin Cîțu, condiție pentru susținerea Ioanei Mihăilă la șefia de la Sănătate: Voiculescu, nicio funcție în minister

Florin Cîțu a transmis liderilor USR-PLUS, că viitorul ministru al Sănătății va avea susținerea lui cu condiția ca Vlad Voiculescu să nu aibă nicio funcție în minister.

Florin Cîțu, condiție pentru susținerea Ioanei Mihăilă la șefia de la Sănătate: Voiculescu, nicio funcție în minister
de Mădălina Mihalache    |    21 Apr 2021   •   10:08

Premierul Florin Cîțu i-a anunțat pe liderii USR-PLUS că nu dorește ca Vlad Voiculescu să ocupe o funcție în Ministerul Sănătății, aceasta fiind, potrivit surselor Antena 3, condiția pentru a o susține pe Ioana Mihăilă.

Florin Cîțu nu dorește ca Vlad Voiculescu să ocupe funcția de consilier onorific în Ministerul Sănătății, iar aceasta este condiția lui pentru susținerea Ioanei Mihăilă.

Potrivit Surselor Antena 3, liderii USR-PLUS ar fi acceptat propunerea premierului. Mai mult decât atât, în aceste condiții, Vlad Voiculescu ar urma să plece în concediu.

Mai mult decât atât, premierul Florin Cîțu i-ar fi spus ministrului Cătălin Drulă că ar trebui să își ceară scuze pentru sintagma "zombie politic".

Liderii USR PLUS, PNL și UDMR au discutat propunerea Ioanei Mihăilă în ședința coaliției de marți. Liberalii au precizat că sunt de acord, dar premierul Florin Cîțu a pus și o condiție. Potrivit surselor Antena 3, el va semna ordinul de numire cu condiția ca Vlad Voiculescu să nu ocupe nicio funcție la Ministerul Sănătății. Această decizie vine după ce au apărut, în spațiul public, informații pe surse, potrivit cărora Vlad Voiculescu le-ar fi propus celor de la USR-PLUS să îl propună tot pe el pentru funcția de ministru. 

Vlad Voiculescu și-ar fi dorit și să revină la Ministerul Sănătății în funcția de consilier onorific al Ioanei Mihăilă. În ședința coaliției, Florin Cîțu a ținut să ofere o informație tranșantă: el este de acord cu Ioana Mihăilă la Ministerul Sănătății, dar fără Vlad Voiculescu în funcția de consilier onorific sau în orice altă funcție.

Ioana Mihăilă, propunerea USR PLUS pentru funcția de ministru al Sănătății

USR-PLUS a anunțat oficial propunerea de ministru al Sănătății. Ioana Mihăilă a fost desemnată de formațiunea politică să preia funcția, după cum anunță un comunicat oficial al USR-PLUS. 

Ioana Mihăilă este propunerea USR PLUS pentru Ministerul Sănătății. USR PLUS o propune pe Ioana Mihăilă, în prezent secretar de stat în Ministerul Sănătății, pentru a prelua conducerea acestei instituții. Propunerea a fost înaintată premierului Florin Cîțu, anunță USR-PLUS.

”Prioritatea mea va fi rezolvarea crizei sanitare prin măsuri concrete care să vină în sprijinul spitalelor. Sunt medic și cunosc îndeaproape care este situația din spitale și cu ce se confruntă colegii mei de mai bine de un an. Au nevoie de soluții ferme și clare și asta îmi propun să fac, alături de colegii mei din minister – să venim în ajutorul lor, iar tot ce a fost făcut bun până acum va fi continuat. 

Rămân consecventă angajamentelor pe care mi le-am asumat ca secretar de stat în Ministerul Sănătății: refacerea infrastructurii de sănătate, sprijinirea segmentului ambulatoriu și a medicinei de familie, precum și alocarea finanțărilor pe criterii obiective. Depolitizarea sistemului de sănătate va fi un punct esențial al mandatului meu”, a declarat Ioana Mihăilă.

Ioana Mihăilă este medic endocrinolog. Potrivit declaraţiei de avere, deţine împreună cu soţul său o clinică medicală, a candidat la Primăria Oradea şi, potrivit propriilor declaraţii, s-a înscris în PLUS încă de la începutul partidului.

În 2020, a încasat 14.400 de lei ca endocrinolog la firma Dermalite SRL, de la care a avut şi dividende de 137.000 de lei. Soţul său a încasat 14.400 de lei ca medic specialist radiologie la Osteoprotect SRL, de unde a obţinut şi dividende în valoare de 382.000 de lei.

Ea deţine mai multe terenuri şi case în Oradea, are peste 400.000 de lei în conturi şi a acordat un împrumut de 20.000 de lei USR în campania electorală. Împreună cu soțul său deţine două terenuri intravilane în Oradea un teren de 500 m pătrați obținut prin donație și o cotă într-un apartament din Cluj-Napoca. Are un spațiu comercial de 437 de metri pătrați obținut tot prin donație din 2015. Ioana Mihăilă a fost numită în martie în funcţia de secretar de stat în Ministrul Sănătăţii.

”În urma numirii mele în funcţia de Secretar de Stat la Ministerul Sănătăţii, am primit atribuţii de coordonator al structurilor din cadrul ministerului care gestionează investiţiile din fonduri externe: Unitatea de implementare a proiectelor prin Banca Mondială, Unitatea de implementare şi coordonare programe, Direcţia de monitorizare a implementării proiectelor pentru spitale regionale.

În acest mandat vreau să promovez măsuri care cresc accesul pacienţilor din zonele rurale şi din comunităţile defavorizate la asistenţa medicală prin investiţii în centrele comunitare şi în cabinetele de medicină de familie. Voi face, de asemenea, tot ce ţine de mine pentru a promova digitalizarea sistemului de sănătate şi operaționalizarea registrelor de boală. Mă bucur că am alături o echipă de profesionişti, oameni harnici şi dedicaţi”, afirma Ioana Mihăilă atunci.

Ioana Mihăilă și legăturile politice cu Vlad Voiculescu

Ioana Mihăilă este secretar de stat în Ministerul Sănătății din luna martie. Ea a crescut în minister la umbra lui Vlad Voiculescu, așa că cei doi și-ar fi dorit să fie împreună la minister.

În 2020, Ioana Mihăila a candidat, din partea USR-PLUS pentru Primăria Oradea. Timp de cinci ani a fost membru PNL Bihor, dar fără să fie activă.

Ea a început să se implice activ în politică în 2018, când a aderat la platforma România 100, iar mai apoi la partidul PLUS.

În Ministerul Sănătății, Ioana Mihăilă a trebuit să se ocupe de atragerea de fonduri europene, dar până în prezent nu a reușit nimic.

 

×
Subiecte în articol: Florin Cîțu Vlad Voiculescu
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close