Antena 3 CNN Politică Florin Cîțu, despre scandalul cifrelor măsluite: Îi cer public lui Dan Barna să spună dacă știa despre această situație

Florin Cîțu, despre scandalul cifrelor măsluite: Îi cer public lui Dan Barna să spună dacă știa despre această situație

Premierul Florin Cîțu a făcut primele declarații după atacurile ministrului demis, Vlad Voiculescu.

Florin Cîțu, despre scandalul cifrelor măsluite: Îi cer public lui Dan Barna să spună dacă știa despre această situație
de Laura Dinu    |    16 Apr 2021   •   14:30

”Cum ar fi să comentez declarațiile celor din opoziție în fiecare zi? Nu aș avea timp. Avem de trecut țara prin pandemie. Lucruri foarte importante de făcut. Opinii personale nu comentez dar aș vrea să îi asigur pe români că guvernarea este solidă, coaliția funcționează, ieri a fost un prim pas important, am avut o ședință de Guvern în care lucrurile au mers foarte bine. Lucrurile merg foarte bine și acesta este mesajul important pentru români. Guvernul funcționează bine și pe lângă că spun eu acest lucru, se vede în cifre”, a declarat premierul. 

Cu privire la declarația ministrului demis, că ar exista diferențe între decesele raportate și decesele reale, premierul a declarat că Dan Barna va trebui să vină cu o explicație. 

”Aici lucrurile sunt foarte importante și trebuie clarificate. Eu îi cer public vicepremierului Dan Barna, care este coordonatorul Ministerului Sănătății, să ne spună dacă știa despre aceste lucruri și ce măsuri a dispus. Și ce ar trebui să prezinte în ședința de Guvern”, a declarat Cîțu. 

La fel își dorește premierul și în cazul acuzațiilor lui Vlad Voiculescu cu privire la faptul că fiecare accident din sistemul sanitar a fost manipulat politic. 

”Mai avem pentru vicepremierul Barna încă un raport de prezentat. Îi cer public să prezinte în ședința de guvern și public dacă avea cunoștință de aceste acuzații și cu soluții a venit. Și aici sunt foarte serios. Dacă avea cunoștințe de aceste acuzații și nu le-a prezentat public și ce soluții a dispus. Eu vă spun public că în nicio ședință de Guvern, până acum, nu a fost prezentată  o notă de informare în care să fie prezentate aceste acuzații. Pentru că eu aș fi luat măsuri!”, a adăugat premierul. 

Vlad Voiculescu a afirmat, vineri, că ”există diferențe fundamentale între numerele reale și cele raportate”.

„Îl rog pe domnul ministru interimar să revadă metodologia făcută sub conducerea partidului dumisale anul trecut, cu privire la raportarea deceselor din spitalele COVID-19. Nu aș vrea să arunc numere pentru că nu am reușit să documentăm acest lucru, dar investigația noastră ne arată că există diferențe fundamentale între numerele reale și cele raportate”, a spus Voiculescu. 

”Fiecare accident din sistemul sanitar a fost manipulat, folosit politic de către opoziție, acest lucru este firesc. Dar ce este nefiresc este ca partenerii de coaliție să folosească accidente sau moduri mai puțin mai puțin perfecte de a aborda o situație precum cele de la Foișor sau Babeș, lucruri care nu țineau de MS, au fost folosite în MS. Și când spun că nu țineau de MS spun că responsabilitatea clară, de exemplu pentru evacuarea de la Foișor, era în sarcina altcuiva”, a mai spus el. 

×
Subiecte în articol: Florin Cîțu
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close