Antena 3 CNN Politică Florin Cîțu: Relaxarea se va face în două etape. Prima de la 1 iunie, a doua, la 1 august

Florin Cîțu: Relaxarea se va face în două etape. Prima de la 1 iunie, a doua, la 1 august

Premierul Florin Cîțu a făcut declarații, joi, imediat după întâlnirea cu reprezentanții HORECA.

Florin Cîțu: Relaxarea se va face în două etape. Prima de la 1 iunie, a doua, la 1 august
Sursa foto: Hepta
de Laura Dinu    |    06 Mai 2021   •   11:17

”Vreau să pregătim cât mai bine acest sezon estival, pentru că este foarte important pentru noi și pentru mine în special. 

După discuția pe care am avut-o astăzi cu reprezentanții industriei, au venit câteva soluții foarte inovative și interesante și avem susținerea industriei pentru campania de vaccinare, ceea ce era foarte important. 

Am înțeles cu toții că, pentru a avea un sezon de succes în România, pe litoral, trebuie să lucrăm împreună. 

Am vorbit despre propunerile pentru Comitetul Interministerial de mâine, din partea industriei am primit propuneri și soluții foarte bune și promisiunea mea este că vom avea aceste soluții la timp aprobate ca să putem să începem de la 1 iunie o primă etapă de relaxare și a doua etapă de la 1 august. Toată lumea a înțeles că nu vom putea redeschide total de la 1 iunie”, a premierul.

De la 1 iunie, fără mască pe plaja

”Cred că pentru 1 iunie putem vorbi deja de eliminarea purtatului măștii pe plajă. Am venit cu o condiție, cu o distanțare între șezlonguri, cu care industria este de acord. Cred că această condiție minimă putem deja să o anunțăm, fără mască pe plajă începând de la 1 iunie”, a mai spus Florin Cîțu

Însă, potrivit acestuia, autoritățile ”vor trebuit să observe regulile pe care le aprobăm prin CNSU și prin Comitetul Interministerial. Repet, vom aveam această măsură de a nu purta mască pe plajă, însă această măsură vine cu anumite condiții. Aceste condiții vin cu o distanțare pe care o vom agrea între șezlonguri și asta va trebuie observată de autoritățile locale, că se respectă”. 

 

×
Subiecte în articol: Florin Cîțu
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close