Antena 3 CNN Politică Florin Cîțu: Guvernul nu va dubla alocațiile și nu va crește pensiile. Nu sunt bani la buget

Florin Cîțu: Guvernul nu va dubla alocațiile și nu va crește pensiile. Nu sunt bani la buget

Premierul Florin Cîțu a făcut declarații după ședința de Guvern în care s-a adoptat Ordonanța de Urgență pentru plafonarea venitului mediu. Florin Cîțu a denumit-o "Ordonanța Trenulețul" sau "Ordonanța Luăm o Pauză". Acesta n-a pomenit nimic despre majorarea salariului minim pe economie dar a precizat că alocațiile copiilor nu vor fi dublate in 2021.

Florin Cîțu: Guvernul nu va dubla alocațiile și nu va crește pensiile. Nu sunt bani la buget
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    30 Dec 2020   •   18:05

După ședința de Guvern de miercuri, Premierul Florin Cîțu a anunțat înghețarea salariilor bugetarilor la nivelul lunii decembrie a anului 2020. El a explicat că măsura va aduce 12 miliarde de lei în plus la buget, iar întreg pachetul de măsuri va aduce 17 miliarde de lei.

"Această OUG reprezintă o economie la buget de 17 milliarde de lei pentru anul 2021. La primul articol, se mențin în cuantum brut salariile celor care lucrează în sistemul bugetar la nivelul lunii decembrie 2020.

Florin Cîțu: Este nevoie să luăm o pauza si prin această Ordonanță luăm o pauză și în perioada următoare vom veni cu clarificări

"În 2020 nu ne-am atins de veniturile din sectorul public și am luat măsuri pentru mediul privat. Nici acum nu vor exista tăieri, vor rămâne la nivelul lunii decembrie a anului 2020.

Aș vrea să mai menționez un punct din OUG: acordarea voucherelor de vacanță în valoare de 1450 de lei. În continuare susținem sectorul HORECA și pentru 2021 vor rămâne voucherele de vacanță.

De asemenea, punctul de amendă rămâne la 145 de lei, nu se va modifica.”, a spus Florin Cîțu.

 

×
Subiecte în articol: Florin Cîțu Ordonanta de Urgenta
Parteneri
Perioada care nu va mai fi luată în calcul la pensii
x close