Antena 3 CNN Politică Florin Cîțu, după ședința de Guvern: Mergem către 150.000 de vaccinuri pe zi

Florin Cîțu, după ședința de Guvern: Mergem către 150.000 de vaccinuri pe zi

Premierul Florin Cîțu a declarat, miercuri, după ședința de Guvern, că România va fi pregătită să vaccineze 150.000 de persoane pe zi. „Suntem pregătiți pentru a doua etapă de vaccinare. Eu zic că în România campania de vaccinare merge foarte bine iar estimările pe care le avem sunt să mergem către 150.000 de vaccinuri pe zi”, a spus Cîțu.

Florin Cîțu, după ședința de Guvern: Mergem către 150.000 de vaccinuri pe zi
de Mia Lungu    |    06 Ian 2021   •   17:45

Premierul Florin Cîțu a declarat, miercuri, că România va fi pregătită să vaccineze 150.000 de persoane pe zi. Acesta s-a declarat mulțumit de cum decurge campania de vaccinare și a spus că România este pregătită pentru a doua etapă.

Premierul crede că suntem pe direcția bună și, dacă marți erau 230 de centre de vaccinare, ținta este de a avea 1.000 de centre de vaccinare, o țintă „ambițioasă”.

„Sigur că va fi atinsă. Trebuie să aducem mai multe vaccinuri, să creștem ritmul în care vin vaccinurile în România. Asta este de fapt o provocare (...) Eu spun 100.000 de oameni pe zi (pot fi vaccinați – n.r.)”, a mai spus premierul.

Florin Cîțu a precizat că săptămâna viitoare se va aproba un proiect de ordonanță prin care medicii de familie și rezidenții vor primi anumite stimulente financiare pentru a se implica in campania națională de vaccinare: "A fost introdusă în Ordonanță și o schemă de motivare pentru medicii de familie, că să ajute la campania de vaccinare. Sunt incluși și rezidenți în proiect."

Dr. Valeriu Gheorghiţă: "În ianuarie intră în România 600.000 de doze de vaccin. Etapa a doua vizează vaccinarea a 4 milioane de vârstnici

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță a anunţat, marți, că România va primi în luna ianuarie circa 600.00 de doze de vaccin anti-COVID-19.

În prezent, vaccinarea se desfăşoară după regulile primei etape, care vizează imunizarea a circa 250 de mii de membri ai personalului socio-medical.

Pentru etapa 1 sunt prevăzute 376 de centre de vaccinare iar în etapele a doua și a treia în România ar urma să funcționeze 1.000 de centre de vaccinare, estimează Valeriu Gheorghiţă, potrivit căruia capacitatea de vaccinare va ajunge la 150.000 de persoane pe zi.

Gheorghiţă a atenţionat că atingerea acestei capacităţi depinde de ritmul de livrare a dozelor de vaccin.

×
Parteneri
Cătălin Cherecheş, adus în România!
x close