Antena 3 CNN Politică Gabriela Firea a prezentat amendamentul la buget pentru dublarea alocațiilor: "Împreună am face o reparație"

Gabriela Firea a prezentat amendamentul la buget pentru dublarea alocațiilor: "Împreună am face o reparație"

Senatoarea PSD de București, Gabriela Firea, a anunțat că va continua demersurile în Pralament pentru a obține majorările promise de atâta timp ale alocațiilor pentru copii. PSD a depus un amendament la bugetul pe 2021 pentru dublarea alocațiilor iar Gabriela Firea a argumentat inițiativa, joi, în Comisia din Parlament.

Gabriela Firea a prezentat amendamentul la buget pentru dublarea alocațiilor: "Împreună am face o reparație"
Sursa foto: Facebook/ Gabriela Firea
de Georgiana Adam    |    25 Feb 2021   •   14:13

"Apărăm alocațiile copiilor și azi, în Parlament! Am depus un amendament la Legea Bugetului pentru majorarea alocațiilor.", a anunțat Gabriela Firea, joi, pe pagina sa de Facebook, înainte de Comisia din Parlament.

"În sfârșit împreună vom putea determina ca legea pentru dublarea alocațiilor să fie în sfârșit aplicată, după mai multe rânduri de amânări, tergiversări, și plata picătură cu picătură. Ceea ce nu este normal.

Cu toții ne-am propus, în momentul în care a intrat în politică și în Pralament, să sprijinim familiile, să sprijinim copiii din România." a spus Gabriela Firea în fața Comisiei parlamentare, joi.

"Nu cred că acest subiect poate fi discutat de manieră politică, de manieră a unei controverse între partide sau folosind orgoliul politic. Aici cred că ar trebui să avem unanimitate.

Oricum alocația pentru copii din Roania este scăzută comparativ cu nivelul european dar, iată, împreună am face o reparație." a mai spus Firea.

Ce conţine amendamentul PSD

Majorarea alocațiilor de la 1 martie 2021 la nivelul prevăzut inițial în Legea dublării alocațiilor nr. 14/2020.

Astfel, alocațiile ar urma să crească după cum urmează:

De la 214 lei la 300 de lei pentru copiii între 2 și 18 ani.
De la 427 lei la 600 de lei pentru copiii sub 2 ani sau copiii cu handicap.

Ciolacu, apel la români pentru creşterea alocaţiilor: "Nu-mi face vreo plăcere să-i sun pe Orban și Cîțu, dar o viață mai bună pentru copiii țării merită orice efort"

PSD a lansat o campanie pentru creșterea alocațiilor, iar şeful formaţiunii, Marcel Ciolacu, îi invită pe români să se implice și să le ceară parlamentarilor PNL, USR PLUS și UDMR să voteze pentru mărirea alocațiilor

"Nu-mi face vreo plăcere să-i sun pe Orban și Cîțu, dar o viață mai bună pentru copiii țării merită orice efort. Sper că ambii vor înțelege că nu contează al cui e amendamentul, ci mai important este ce înseamnă pentru copii majorarea alocațiilor.

Intră și tu pe psd.ro/alocatii și cere-le parlamentarilor PNL/USR/UDMR din județul tău să voteze pentru mărirea alocațiilor!", a scris preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, joi, pe pagina de Facebook.

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea PSD parlament
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close