Antena 3 CNN Politică Florin Cîțu: A fost aprobat salariul minim brut 2.300 lei lunar

Florin Cîțu: A fost aprobat salariul minim brut 2.300 lei lunar

Guvernul a aprobat, miercuri, actul normativ prin care se stabileşte salariul minim brut pe ţară pentru 2021 la 2.300 de lei lunar, a anunţat prim-ministrul Florin Cîţu. Creșterea a fost de 70 lei, așa cum fusese anunțat la finalul anului 2020.

Florin Cîțu: A fost aprobat salariul minim brut 2.300 lei lunar
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    13 Ian 2021   •   15:45

"Am aprobat actul normativ prin care se stabileşte salariul minim pentru 2021, ştiaţi deja, la 2.300 de lei. Ştiu că au fost discuţii în spaţiul public dacă poate să fie aplicat de la 1 ianuarie. Bineînţeles că poate să fie aplicat de la 1 ianuarie, pentru că în februarie se plătesc salariile pentru luna ianuarie.

Deci, este destul timp şi, astfel, salariul minim va creşte în 2021 cu 3%, aşa cum am anunţat, peste rata inflaţiei în 2020 şi peste estimarea de rată de inflaţie în 2021, deci păstrând puterea de cumpărare a românilor", a declarat Cîţu, la Palatul Victoria.

Raluca Turcan, despre salariul minim pe economie: Orice decizie de creștere ”din pix” se va întoarce împotriva beneficiarilor

Noul Ministru al Muncii, Raluca Turcan, anunțase pe 29 decembrie, că a purtat discuții cu reprezentanții Confederației Naționale Sindicale ”Cartel Alfa”, după valul de nemulțumiri iscat în urma anunțării măsurilor fiscal-bugetare ale Guvernului Cîțu. Aceasta a invitat sindicatele să participe la consultările ce se vor organiza, începând din ianuarie, pe tema salariului minim.

"Creșterea cu 70 de lei brut, de la 2230 de lei la 2.300 de lei brut/lunar, este o creștere care depășește rata inflației și care poate fi susținută economic. De asemenea, discuția despre salariul minim nu poate fi ruptă de contextul economic și social actual. Să nu uităm că, în ultimele 9 luni, efortul guvernului s-a concentrat către protejarea locurilor de muncă ale oamenilor, prin măsuri de sprijin pentru angajați și angajatori.", spunea atunci Raluca Turcan. 

 

×
Subiecte în articol: Florin Cîțu salariul minim
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close