Antena 3 CNN Politică Iohannis: Îmi doresc alegeri anticipate. Demisia Guvernului este o variantă

Iohannis: Îmi doresc alegeri anticipate. Demisia Guvernului este o variantă

Klaus Iohannis a declarat, joi, că este de părere că alegerile anticipate sunt posibile și că se va implica personal pentru realizarea acestora.

Iohannis: Îmi doresc alegeri anticipate. Demisia Guvernului este o variantă
09 Ian 2020   •   18:45

"Eu cred că sunt posibile și mă voi implica pentru promovarea conceptului de alegeri anticipate. Da, îmi doresc alegeri anticipate", a spus Klaus Iohannis.

Întrebat dacă îi va cere premierului Orban să-și depună mandatul, în eventualitatea în care PSD nu va depune o moțiune de cenzură, șeful statului a răspuns:

"E o chestiune pe care nu am discutat-o. Este evident că pentru a ajunge la anticipate este nevoie ca Guvernul să fie demis sau să se retragă și după aceea este nevoie de două încercări nereușite de formare a unui nou guvern.

Este. evident, moțiunea de cenzură, o variantă prin care se poate inițializa acest proces dar, tehnic, și demisia este o metodă prin care se poate inițializa acest demers. Aceste chestiuni le voi discuta ;și cu premierul, care din câte știu eu își dorește alegeri anticipate, așa cum le doresc și eu", a mai spus Iohannis.

 

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close