Antena 3 CNN Politică Iohannis l-ar putea propune din nou pe Orban premier, după ce CCR le-a dat calculele peste cap. Cum este posibil

Iohannis l-ar putea propune din nou pe Orban premier, după ce CCR le-a dat calculele peste cap. Cum este posibil

Klaus Iohannis este nevoit să facă o nouă propunere de premier, după ce Curtea Constituţională a dat peste cap toate calculele şi a decis că numirea lui Ludovic Orban a fost neconstituţională. 

Iohannis l-ar putea propune din nou pe Orban premier, după ce CCR le-a dat calculele peste cap. Cum este posibil
Sursa foto: Foto: presidency.ro
de M.Z.    |    25 Feb 2020   •   08:31

Potrivit unor surse, pe lista preşedintelui s-ar afla Raluca Turcan şi Rareş Bogdan

După decizia Curții Constituționale, Klaus Iohannis se vede nevoit să vină cu o nouă propunere de premier, una care să strângă o majoritate în Parlament și care să conducă spre formarea unui Executiv. 

Potrivit unor surse, printre numele la care se gândește Klaus Iohannis se află: Raluca Turcan și Rareş Bogdan, chiar dacă public aceștia au negat că și-ar dori o asemenea funcție.

O alta variantă pe care preşedintele o ia în calcul este cea a unui premier tehnocrat. Nicolae Ciucă s-ar putea încadra aici.

Iar o altă variantă care încă rămâne în picioare este ca Ludovic Orban să fie în continuare propus pentru șefia Guvernului. 

Liberalii susțin că ar putea merge în continuare cu această propunere, având în vedere că judecătorii CCR au menționat că Iohannis trebuie să facă o nominalizare care să construiască o majoritate, fără să respingă numele lui Orban.

Curtea Constituţională: Există conflict între preşedintele Iohannis şi Parlament. Orban nu mai poate fi desemnat ca premier

Preşedintele Iohannis, obligat să desemneze un nou premier. Comunicatul CCR

Așii din mâneca lui Iohannis pentru guvern

×
Subiecte în articol: propunere premier Klaus Iohannis
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close