Antena 3 CNN Politică Bucureşti ar putea intra în lockdown. ”Trebuie să realizăm că suntem într-o situație excepțională!”

Bucureşti ar putea intra în lockdown. ”Trebuie să realizăm că suntem într-o situație excepțională!”

Oficialii Guvernului nu exclud varianta unei intrări în carantină a Capitalei. În interviurile acordate în exclusivitate pentru Antena 3, vicepremierul Kelemen Hunor şi ministrul Claudiu Năsui vorbesc, voalat, despre această posibilitate.

Bucureşti ar putea intra în lockdown. ”Trebuie să realizăm că suntem într-o situație excepțională!”
de Vlad Ungar    |    02 Apr 2021   •   11:36

Lideri importanți din coaliția de guvernare spun că este posibil să avem un lockdown în București în funcție de focare și de numărul de infectări. Cu toate acestea, o nouă carantină totală ar fi destul de greu de adoptat, deoarece asta ar bloca foarte mult activitatea cetățenilor Capitalei. 

Reporter: Dacă în Capitală, rata de infectare depăşeşte 7,5% intrăm în carantină?

Kelemen Hunor: Asta va spune Comisia judeţeană sau, în cazul nostru, de București, va fi coordonat de prefect și de specialiști, nu vom spune noi ce se va întâmpla.  

Nu avem de gând să facem un lockdown la nivel general, acolo unde există probleme, un focar, acolo trebuie să izolezi, să rezolvi problema. Nu izolezi şi nu restricționezi toată țara”, a declarat Kelemen Hunor pentru Antena 3. 

Claudiu Năsui: "Este o decizie a consiliului pentru situații de urgență și aparține foarte mult prefectului"

Reporter: Vicepremierul Kelemen Hunor a lăsat de înţeles că nu exclude un lockdown în Capitală dacă depăşim 7 cazuri la mia de locuitori.

Claudiu Năsui: Nu este o decizie care poate fi luată ușor, până la urmă este o decizie a consiliului pentru situații de urgență și aparține foarte mult prefectului. Eu cred că din moment ce noi, în campania electorală, am declarat că vrem deschidere dar respectăm toate normele epidemiologice, lucrul acesta trebuie să îl facem în continuare. Chiar dacă va fi o alegere grea de făcut, trebuie să ne uităm la sănătatea românilor şi să o punem pe ea pe primul loc.

Reporter: Deci, spuneți şi dvs că nu este exclus un nou lockdown.

Claudiu Năsui: Nu e o decizie pe care...Evident, eu, ca ministru al Economiei, îmi doresc să nu fie niciun lockdown, carantină, să nu mai purtăm mască dacă mă întrebați pe mine. Dar trebuie să realizăm că suntem într-o condiție, suntem într-o situație excepțională şi aceste reguli şi constrângeri au o menire să ne protejeze de acest virus, să împiedice răspândirea lui.

×
Subiecte în articol: lockdown claudiu nasui Kelemen Hunor
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close