Antena 3 CNN Politică Klaus Iohannis, conferință LIVE după recordul de cazuri de coronavirus: "Restricțiile sunt inevitabile"

Klaus Iohannis, conferință LIVE după recordul de cazuri de coronavirus: "Restricțiile sunt inevitabile"

Președintele Klaus Iohannis a organizat, astăzi, o conferință de presă transmisă LIVE de Antena 3 și Antena3.ro, în ziua în care România a înregistrat un nou record negativ în ceea ce privește cazurile de coronavirus.

Klaus Iohannis, conferință LIVE după recordul de cazuri de coronavirus: "Restricțiile sunt inevitabile"
Sursa foto: Hepta
de Alin Tarnovschi    |    07 Oct 2020   •   18:03

Iohannis a lansat un nou apel către români pentru respectarea normelor impuse de autorități pentru prevenirea răspândirii cazurilor de coronavirus, la fel cum s-a întâmplat, astăzi, și în cazul ministrului Sănătății, Nelu Tătaru.

"Ne aflăm într-un punct critic și avem de făcut o alegere pentru viața noastră și a celor dragi. Vreți să mergem pe un drum care duce la aglomerarea spitalelor? Sau alegem să avem și viață socială și o economie funcțională?

Munca la domiciliu, purtatul măștii, spălatul pe mâini, sunt lucruri care țin de noi și ne ajută. Oricâte restricții ar impune statul dacă unii dintre semenii noștri refuză să participe la aceste efort colectiv.

În definitiv, depinde de conștiința fiecăruia dintre noi dacă vom câștiga această bătălie.

Dragi români, virusul care ne-a bulevarsat existența e aici. Toți cei răpuși de această boală au lăsat un gol imens în inimile celor dragi", a declarat președintele Iohannis.

Coronavirus în România, 7 octombrie 2020. Un nou record negativ pentru România

România a stabilit, astăzi, un nou record în ceea ce priveşte numărul oamenilor care s-au infectat cu noul COVID, pacienţi care au murit infectați cu acest virus, dar şi de persoane internate pe secţiile de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI). Astfel, 2.958 de români s-au infectat cu noul coronavirus, 82 au murit și 612 sunt internați la ATI.

Până astăzi, 7 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 142.570 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 111.564 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 2.958 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV - 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.  Până astăzi, 5.203 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 06.10.2020 (10:00) – 07.10.2020 (10:00) au fost raportate 82 de decese (52 bărbați și 30 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus.

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close