Antena 3 CNN Politică Iohannis a dat undă verde urmăririi penale în cazul fostului ministru Costel Alexe

Iohannis a dat undă verde urmăririi penale în cazul fostului ministru Costel Alexe

Președintele Klaus Iohannis a trimis ministrului Justiției, Stelian Ion, cererea de urmărire penală a fostului ministru al Mediului, Costel Alexe, acuzat de luare de mită, informează, marţi, Administraţia Prezidenţială.

Iohannis a dat undă verde urmăririi penale în cazul fostului ministru Costel Alexe
Sursa foto: presidency.ro
de Georgiana Adam    |    05 Ian 2021   •   15:15

Totodată, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost înștiințat cu privire la formularea acestei cereri.

"Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a transmis marți, 5 ianuarie a.c., ministrului justiției, domnul Stelian-Cristian Ion, cererea de urmărire penală a domnului Costel Alexe, în calitate de fost ministru al mediului, apelor și pădurilor în perioada 4 noiembrie 2019 - 5 noiembrie 2020, pentru faptele ce fac obiectul Dosarului penal nr. 176/P/2020 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație şi Justiție – Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a corupției, sub aspectul săvârșirii de către acesta a infracțiunilor de luare de mită, prevăzută de art. 289 alin. (1) din Codul penal raportat la art. 7 lit. a) din Legea nr. 78/2000, și instigare la săvârșirea infracțiunii de delapidare, prevăzută de art. 47 raportat la art. 295 alin. (1) din Codul penal cu aplicarea art. 308 alin. (1) din Codul penal, în concurs, conform art. 38 alin. (1) din Codul penal, urmând a se proceda conform legii, având în vedere solicitarea Procurorului General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în temeiul dispozițiilor art. 109 alin. (2) din Constituția României, republicată, ale Legii nr. 115/1999 privind responsabilitatea ministerială, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, luând în considerare şi Decizia Curţii Constituţionale nr. 270/2008.

Reporterii Antena 3 au încercat să stea de vorbă cu fostul ministru al Mediului, însă acesta a refuzat categoric. 

Reporterii noştri au mers la firmele controlate de Alexe, însă nici aici apropiaţii săi nu au fost mai deschişi. Printre ei, chiar fratele fostului ministru.

Totodată, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost înștiințat cu privire la formularea acestei cereri", se arată în comunicatul remis presei.

DNA a cerut, luni, să fie începută urmărirea penală față de fostul ministru Costel Alexe, cercetat pentru luare de mită și instigare la delapidare. 

În prezent președinte al Consiliului Județean Iași, Alexe este cercetat pentru o şpagă de 22 tone de tablă în perioada martie-aprilie 2020, perioadă în care România era lovită în plin de pandemia de coronavirus.

×
Subiecte în articol: costel alexe Klaus Iohannis
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close