Antena 3 CNN Politică Klaus Iohannis, întâlnire cu Maia Sandu: România va continua să sprijine Republica Moldova

Klaus Iohannis, întâlnire cu Maia Sandu: România va continua să sprijine Republica Moldova

Președintele României, Klaus Iohannis, a avut marți, la Palatul Cotroceni, o întrevedere cu președintele Republicii Moldova, Maia Sandu. Cei doi șefi de stat au vorbit despre relațiiile româno-moldovene și au stabilit că România va continua să ajute Republica Moldova.

Klaus Iohannis, întâlnire cu Maia Sandu: România va continua să sprijine Republica Moldova
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    20 Apr 2021   •   19:50

Cei doi președinți au vorbit la Palatul Cotroceni despre proiectele convenite cu ocazia vizitei lui Klaus Iohannis la Chișinău, la data de 29 decembrie 2020.

Astfel, în 2021, România a donat Republicii Moldova echipamente medicale și de protecție împotriva COVID-19 în valoare de 2,3 milioane de euro, precum și o cantitate de peste 200.000 de vaccinuri, urmând ca în etapa următoare să realizeze și donația celor 6.000 de tone de motorină destinată agricultorilor din Republica Moldova.

Președintele României a anunțat că va continua sprijinul acordat Republicii Moldova

„Președintele Klaus Iohannis a reiterat mesajul ferm de susținere pentru agenda de reforme promovată de Președintele Maia Sandu, în spiritul Parteneriatului Strategic bilateral și al relațiilor privilegiate dintre cele două state. Totodată, Președintele României a transmis că țara noastră va continua să sprijine parcursul european al Republicii Moldova și a subliniat că România rămâne principalul partener al cetățenilor Republicii Moldova, evidențiind în acest sens sprijinul consistent oferit în vederea gestionării pandemiei de COVID-19”, a anunțat administrația prezidențială.

Președintele Republicii Moldova „a exprimat mulțumiri pentru susținerea oferită de România, mai ales în contextul dificil generat de pandemia de COVID-19. De asemenea, Președintele Maia Sandu a apreciat sprijinul României pentru calea europeană a Republicii Moldova, subliniind că va continua eforturile pentru implementarea agendei de reforme, în spirit democratic și european”.

La final cei doi președinți au stabilit că obiectivul principal al cooperării rămâne asigurarea dezvoltării sustenabile a Republicii Moldova și conectării sale ireversibile la spațiul european.

Maia Sadu a discutat cu Florin Cîțu despre vaccinarea cetățenilor români din Republica Moldova în centre de vaccinare din România

Premierul Florin Cîţu a avut, marţi, o întrevedere cu preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, în cursul căreia s-a discutat şi despre condiţiile în care cetăţenii români din Republica Moldova se pot imuniza împotriva COVID-19 în centre de vaccinare din România, indiferent dacă deţin sau nu domiciliu în ţară.

"Indiferent de ce parte a Prutului trăim, suntem cu toţii preocupaţi să gestionăm cât mai bine pandemia şi să protejăm sănătatea cetăţenilor noştri. Am avut astăzi o întâlnire foarte bună cu doamna Maia Sandu, preşedintele Republicii Moldova, despre derularea campaniei de vaccinare, cea mai sigură cale pentru a depăşi cu bine criza sanitară şi a reveni la o viaţă normală.

Am sprijinit sistemul medical şi cetăţenii Republicii Moldova prin donaţia de vaccinuri şi echipamente sanitare şi vom continua să oferim ajutor. Am discutat cu doamna preşedinte Maia Sandu despre condiţiile în care cetăţenii români din Republica Moldova să aibă posibilitatea să se imunizeze împotriva COVID-19 în centre de vaccinare din România, indiferent dacă deţin sau nu domiciliu în ţară", a scris Florin Cîţu pe pagina de Facebook a Guvernului.

Şeful Executivului de la Bucureşti a adăugat că România rămâne cel mai important partener al Republicii Moldova şi al cetăţenilor ei.

"Solidari şi responsabili în eforturile de combatere a pandemiei COVID-19 vom depăşi cu bine această perioadă şi vom reveni la o viaţă normală", a subliniat Cîţu.

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close